Poetins vrienden

In Hongarije heeft 53% op Poetins vriend Orbán gestemd en 6.2% op een andere extreemrechtse partij. In Servië heeft 63% op de Russisch georiënteerde Vucovic gestemd. In Duitsland stemt 10% Nazi, in Nederland 20%, in Frankrijk 30%, in Oostenrijk bijna de helft misschien? (De cijfers hierboven zijn allemaal nattevingerwerk en van veel landen heb ik helemaal geen kennis.)

Voor Poetins vrienden van het type FvD is het makkelijk te geloven dat het bloedbad in Bucha juist door de Oekraïeners is aangericht, zoals Lavrov heeft gezegd.

Het ziet er dus niet goed uit. Als het brood, de patat, benzine en de verwarming duurder worden, ontstaat er sociale onrust en krijgen Poetins vrienden nog meer stemmen. Overigens is die 20% voor Nederland maar een minimum. Als ik de Nederlandse media bekijk, of de Zuidas, of de handel met Rusland en het afhouden van sancties, komt het mij voor dat de liefde voor Poetin nog aanzienlijk groter is.

2 reacties

Opgeslagen onder Politiek

2 Reacties op “Poetins vrienden

  1. Verontrustend allemaal. Maar ik heb in m’n leven eigenlijk nog nooit een periode geweten die je niet verontrustend kon noemen.

  2. Vroeger was de ellende verder weg, in verre landen. Nou ja, sinds 1945 dan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.