Over dit weblog

Uw Emigrant is een Nederlander die alweer heel lang in Hessen (Midden-Duitsland) woont.
In 1996 trok ik als economisch vluchteling/gelukzoeker naar Duitsland. Ik onderwees tot 2012 Arabisch en Arabische literatuur aan de universiteiten van Frankfort en Marburg, waar ik op den duur flink genoeg van kreeg. Nu ben ik gepensioneerd.

Hier leef ik af en toe mijn impuls tot dagboek schrijven uit. Beschouwinkjes over mijn nieuwe en oude vaderland, maar ook over mens en wereld in het algemeen, en soms over mijzelven.

Het zou nooit bij me zijn opgekomen, mij ‘emigrant’ te noemen. Maar toen ik Nederland verliet noemde de Inspecteur der Belastingen mij zo. Ik vat het sindsdien maar als geuzennaam op.

Mijn vorige weblog, bij webstreepjelog.nl, is verloren gegaan. Daarvoor was er al een Duitstalig weblog kwijt geraakt en een derde heb ik zelf opgeheven. Uit diverse bronnen duiken intussen teksten uit het oude blog op. Die zet ik hier ook maar neer, al ontbreekt er dan vaak wat aan. De reacties zijn bij voorbeeld verloren gegaan, of als zij er nog zijn staan ze ineens in de linkerkolom alsof ze nieuw waren. De foto’s zijn vaak weg of de bijzondere tekens (ü, é, ë enzovoort) staan er niet meer in. Soms is het nog te verbeteren, maar dat neemt zo veel tijd, dat heeft niet mijn grootste aandacht.
Voor de eeuwigheid is het allemaal niet. De levensverwachting van een weblog is ongeveer vijf jaar, dus lees het gauw!
Duits en Nederlands moeten nu maar samen in één weblog. Als u alleen Nederlands wilt lezen klikt u op de Nederlandse trefwoorden in de categoriewolk.

Als U in de linker kolom of onder aan de bladzij de woorden ‘Abonneer me!’ aanklikt krijgt U de boel thuisgestuurd.

Een Reactie op “Over dit weblog

  1. Ook een compliment. Ik heb een aangename middag en avond gehad met de website(s), met af en toe een dwaalspoor en kruimelpad.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.