Sleepless in Marburg

Bij het slapen gaan lees ik ritueel nog twee, drie bladzijden, strek mijn hand uit naar de lichtschakelaar en ga op één van mijn zijden liggen. Een ogenblik genieten nog van het lekkere kussen en het luchtige ‘dons van gelukkige ganzen’ bovenop mij, en weg ben ik.

Maar soms lukt het niet, zoals vannacht. Wat is dat toch, dat niet kunnen slapen? Ik heb geen pijn, geen zorgen, tob nergens over, denk zelfs helemaal nergens aan (ja, dat kan ik!), maar slapen, ho maar. 

Volgens mij ligt het aan een niet tot stand komende symbiose met het kussen. De wang ligt er niet fijn op, er is geen harmonie en even verschuiven helpt niet. Het is gewoon niet Feng Shui! Op de andere zij gaan liggen dan? Daar prikt de punt van het kussensloop tegen mijn neus aan, en het kussen heeft ineens bultige gedeelten en lege stukken. Deze misstand kan uren duren en leidt tot veel gewoel. Tenslotte val ik toch wel in slaap, maar dan is er al een heel stuk nacht voorbij. 

1 reactie

Opgeslagen onder Persoonlijk

Een Reactie op “Sleepless in Marburg

  1. Ik loop wel eens uit met m’n slaapschema. Dwz als ik een aantal nachten te goed slaap, dan zit er zomaar een nacht tussen dat ik niet in slaap val of na een half uur wakker word en blijf. De beste oplossing voor mij is; er uit, rondje door de kamer lopen, paar slokken water en opnieuw proberen. De fout die ik dan vaak maak is niet even er uit gaan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.