Mini-herinnering: Brexiteer

Vroeger had ik een Engelse vriend, die onderzoeksjournalist was bij de BBC. Hij had gestudeerd aan de London School of Economics, iets met economie en sociale wetenschap. Niet dom dus. Wij hadden een mooie vriendschap en hebben ook samen een paar reizen gemaakt: naar Egypte, naar IJsland. Hij werd echter een overtuigd, zelfs fervent aanhanger van de Brexit, en daaraan is de vriendschap kapot gegaan. Geen slaande ruzie, maar na een aantal verhitte discussies hebben we elkaar niet meer opgezocht, en dat was dat. Het verliep.

Ik moet er ineens aan denken hoe hij mij hier in Marburg heeft bezocht en hoe we toen wat uitstapjes in de omgeving hebben gemaakt, in 2013 geloof ik. Dat was leuk, maar ook een beetje raar. Hij stelde zich namelijk op alsof hij in een exotisch en zelfs wat onveilig land was. Marburg! En dat terwijl hij volop lichamelijk zelfvertrouwen uitstraalde, en bovendien maanden in India en Washington had gezeten voor zijn werk. Die vreemdheid die hij hier voelde, die vond ik vreemd. Ik heb mij in Engeland nooit vreemd of onveilig gevoeld, en elders in Europa ook niet. Maar voor hem leefde het idee Europa blijkbaar niet; vandaar die Brexit. On the run for the Hun, of zoiets.
Zou hij nu nog steeds…?

3 reacties

Opgeslagen onder Europa, Politiek

3 Reacties op “Mini-herinnering: Brexiteer

  1. Bizar hoe mensen in een idee kunnen leven en dat idee dan ook nog overal zien.

    Jammer dat een vriendschap daar onder moet lijden.

    Vriendelijke groet,

  2. Misschien mankeerde hij iets. Bij Marburg kan ik me niets raars voorstellen. Mijn slechte ervaringen betroffen Napels en Belfast. Verder ben ik flink banggemaakt voor Gary (waar ik alleen in een bus door ben gekomen), Krivy Rih, Baskenland, Marseille (waar ik omheen ben gefietst) en een klein stukje Den Haag. Achteraf ondervond ik in Baskenland geen enkel probleem.

    Wel mag de EU blij zijn dat die lastige Engelsen niet meer dwars kunnen liggen. Voor de EU is het nu ook makkelijker om solidair te zijn met Ierland en iets te doen aan de Engelse bezetting van Noord-Ierland.

  3. Helaas kunnen de Engelsen ook buiten de EU dwarsliggen. Ik houd het zelfs niet voor onmogelijk dat ze op een dag werkelijk onze vijanden worden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.