Mini-herinnering: een witte broek

In 2013 was ik met mijn familie in Thailand voor het huwelijk van mijn neef. Na Bangkok hadden we nog enige dagen in Chieng Mai doorgebracht. Toen het weer op huis aanging zaten we onder het afdak voor het hotel, wachtend op het busje dat ons naar het vliegveld zou brengen. Ineens kwam er een jonge vrouw op me af. Ze knielde voor me neer, begon aan mijn broekspijp te trekken en wees naar het hotel, wilde mij naar binnen hebben. In Chieng Mai was ik al gewend geraakt aan de veelvoudige erotische voorstellen en aanbiedingen van vrouwen, op de gekste plaatsen, en ik dacht dus: daar heb je er weer een. Ik wees haar geïrriteerd terug: dat hele gedoe was al onsmakelijk, en tijd en plaats waren nu wel heel slecht gekozen.

Thuisgekomen miste ik bij het uitpakken van de koffer een witte broek. Ik draag nooit witte broeken, maar voor de gelegenheid had ik er een gekocht. Wat koloniaal gedacht misschien, maar hij leek me passend voor een feest in een tropische tuin. Die broek was er dus niet meer, en ineens begreep ik dat tafereel met die vrouw. Het was het kamermeisje, ze sprak geen vreemde taal en wilde mij er zo op wijzen dat ik de broek in de hotelkamer had vergeten.

Ik hoop dat zij er een mooie prijs voor gekregen heeft. Hij was pas één keer gedragen.

1 reactie

Opgeslagen onder Kleding

Een Reactie op “Mini-herinnering: een witte broek

  1. Dat zijn aparte ervaringen en misverstanden. De eerste keer dat ik voor het werk naar Taiwan ging of beter terugkeerde, had ik iets waaraan het me deed denken. Op de terugrit van de stad naar de luchthaven reed opeens een flink toeterende scooter naast onze taxi. De persoon hield daarop een sjaal omhoog en ik herkende dat die van mij was. Er was tegen me verteld dat het er ‘s-avonds koud kon worden, wat voor die plaats volkomen onwaar was. Had dat eenvoudige en goedkope ding dan ook niet gedragen. Die scooter heeft ons minstens 10km gevolgd voor ie ons te pakken had. Dat is niet zo moeilijk. Op de grote weg met 2x 8 rijbanen stond je voortdurend stil voor verkeerslichten. De scooters op de aparte scooterbaan hebben die lichten ook, maar stromen beter door.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.