Prik voor wappies

Naar verluidt komt er nog dit jaar een nieuw en zeer werkzaam vaccin tegen COVID-19 op de markt, Novavax, dat ondanks de naam iets gezellig ouderwets heeft. Het is namelijk niet gebaseerd op het door velen zo gewantrouwde RNA, maar op eiwitten, stond in een berichtje. Ik heb geprobeerd dat berichtje in zijn geheel te lezen, maar anders dan de talloze virologisch geschoolde landgenoten begreep ik er geen barst van.
Geeft niet, het spul is nieuw, maar toch oud en vertrouwd, dat is de hoofdzaak, en een belangrijk bezwaar van de prikweigeraars valt dus weg. De harde kern van de wappies zal niet van zijn ongeloof vallen, maar velen die niet zo vast in de leer zijn, plus vele aarzelaars en angstigen, kunnen binnenkort met een geruster hart zo’n Novavax-injectie gaan halen.

De Europese commissie heeft al 200 miljoen vaccins besteld, dat is goed. Wat kunnen overheden verder doen? Nu alvast aan een voorlichtingscampagne gaan werken, die speciaal de weigeraars naar de naald zal lokken. (Het beste uitbesteden die campagne, want als er ‘overheid’ op staat vertrouwen de mensen het zaakje weer niet. En het woord ‘genetisch’ vermijden. Doe maar eiwitten, of proteïnen, dat klinkt een beetje naar sportschool. Is gezond.)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Duitsland, Gezondheid, Nederland

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.