Geen zin

De laatste maanden had ik, ondanks allerlei tegenslagen, steeds een goed humeur. Daar is dezer dagen een flinke domper op gezet.

Eerst kreeg ik bericht dat de repetities van mijn lievelingskoor worden hervat. Ik vond dat met het oog op Corona iets te vroeg. Het is nog drie weken te gaan tot mijn tweede prik, en dan moet het vaccin nog inzinken. Ik heb dan ook gemaild dat met mij pas in de derde week van juli weer gerekend kan worden. Corona: een welkom excuus, maar het was mij zelf meteen wel duidelijk dat dit eigenlijk een smoes was: ik heb domweg geen zin om daar weer heen te gaan.

Gisteren kwam er bericht dat de koorweek in Freckenhorst eind juli wél doorgaat, voor mensen die ingeënt of genezen of getest zijn. Dat is de week waar ik al twee keer geweest ben. Vorig jaar had ik mij er ook voor aangemeld, en ik was teleurgesteld toen hij niet doorging. En nu heb ik er helemaal geen zin in, nee, ik wil er niet heen. Of liever, nee, het is een beetje raar. Vorige week dacht ik nog: laat ik ze eens opbellen, om te horen of het dit jaar doorgaat. Toen de mail kwam heb ik onmiddellijk het aanmeldingsformulier ingevuld — maar nog niet verstuurd, en direct daarna voelde ik een sterke tegenzin, die mij nog niet heeft verlaten.

Is dat niet vreemd: vóór Corona mijn lievelingsbezigheid, en nu wil ik niet meer? Ik begrijp het zelf niet goed. Temeer daar ik het zangonderwijs nog wel geniet en zeker niet wil opgeven. Maar solist kan ik niet worden, en bovendien zingen solisten ook in koren.

Toen Corona kwam en er van alles wegviel heb ik voortvarend een nieuwe manier van leven bedacht, en zou ik die nu weer moeten opgeven? Ik wil mijn vrijheid niet meer kwijt.

4 reacties

Opgeslagen onder Gezondheid, Persoonlijk, Zingen

4 Reacties op “Geen zin

  1. Gisteravond had ik een vergadering rond de voorbereiding van de voorstelling van een opera waarvan ik het libretto mede geschreven heb. De zaak heeft een vol jaar stil gelegen en ik moest serieus zoeken naar het mapje waarin ik de papieren verzameld heb. Veel zin om me er opnieuw in te verdiepen had ik niet. Maar toch gegaan natuurlijk. Het leven moet weer zo’n beetje worden opgepakt. Tenzij je kiest voor kluizenaarschap.

  2. @petergreyphotography: Ja, het zal moeten. Maar niet alles tegelijk dan maar. Zoëven heb ik maar eens aandachtig geluisterd naar een opname van Monteverdi’s Sestina. want dat zal er o.a. in Freckenhorst worden gezongen. Zoiets kun je toch niet ongezongen laten? (Ik heb het vroeger al eens gezongen).
    Jij schrijft aan een opera. Hoe heet die, of is het nog een geheim?

  3. De opera heet Reintje de Vos en is, het zal geen verbazing wekken, een bewerking van het Reintje-verhaal. 28 en 29 augustus wordt-ie opgevoerd in de theatertuin van Sela Tuinen te Appelscha, Friesland. De eigenaren van die tuin hebben er dertig jaar lang klassieke (en ook niet-klassieke) concerten georganiseerd, en deze opera, waar de muziek speciaal voor gecomponeerd is, is de afsluiting van deze reeks. Pensioen naakt. 🙂 Ik stuur even een linkje mee naar de website: http://reintjedeopera.nl/

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.