Afstand

Twee drogisterijketens zijn hier in de stad vertegenwoordigd: dm en Rossmann. Ik vind Rossmann de sympathiekste, die heeft ook een fractie betere spullen lijkt het. Toch koop ik sinds Corona alleen nog bij dm. De reden is dat de Rossmann-winkels kleiner, knusser zijn, en dat is in Coronatijd een concurrentienadeel.

Wat heerlijk dat de uitbreiding van de tegut-supermarkt in Wehrda nu vrijwel klaar is. Ineens is er heel veel meer ruimte; het lijkt wel Amerika! Sinds Corona koop ik daar wel, maar altijd om 8.30 ’s morgens, als de vakkenvullers de vakken gevuld hebben en de grote stroom klanten nog niet op gang is gekomen. Het bejaardenuurtje. Maar zoals het nu geworden is, met brede gangen waar je tegen niemand aan hoeft te botsen, dat is een zegen. Dan kan ik ook op andere tijdstippen boodschappen gaan doen.

In hetzelfde gebouw komen ook een café, een bakkerij, een apotheek, een stomerij en last, but not least een grote drogisterij. Die ontbrak vreemd genoeg in dat winkelcentrum nog. Het wordt … een dm; ja, te vrezen is, dat Rossmann een beetje op de terugtocht is.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Einkaufen, Marburg

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.