De waarheid en niets dan de waarheid

Vorig jaar kregen we te horen dat handen wassen met zeep het beste hielp tegen het virus. Zeep was beter dan desinfecterende vloeistof. Nu onlangs zei een viroloog dat dat niet zo is: een desinfectiemiddel is duidelijk beter, als het degelijk spul is tenminste. Dat werd vorig jaar niet gezegd, omdat die vloeistof toen schaars was. Maar waarom daarover liegen? Was het zo erg geweest om te zeggen hoe het werkelijk zat?

Mijn eerste baan was het voltooien van een project dat al jaren lang liep. Na een jaar moest ik bij de de werkgever verschijnen om de vorderingen te bespreken. Ik zei dat het werk van sommige voorgangers erg tegenviel, dat het eigenlijk over moest, en dat ik de hoeveelheid werk verkeerd had ingeschat. Na afloop van de zitting kwamen er enkele heren op mij toe, niet om mij ontslag aan te zeggen, zoals ik gevreesd had, maar om mij te feliciteren en te prijzen. Zóveel waarheid had men in hun kring nog nooit gehoord!

Omstreeks Pasen heeft mevrouw Merkel haar excuses aangeboden voor haar onhaalbare plan, omstreeks Pasen en stevige lockdown door te voeren. Dit werd algemeen gewaardeerd. Waar en wanneer hoor je een politicus die toegeeft dat hij een fout heeft gemaakt?

Die ongelooflijke politieke leugencultuur die we nu in Nederland meemaken is niet productief. Steeds gewoon vertellen hoe het is, dames en heren. Het beste middel om het vertrouwen te herstellen, en kwaad doe je er niemand mee. En jezelf al helemaal niet; integendeel.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.