Grote huizen

In plaats van te klagen dat alles zo hetzelfde is, besloot ik vandaag maar eens in een heel ander deel van de stad te gaan wandelen. Ik belandde in een straat die Am Weinberg heet. Een wonderlijke straat: mooie, royale huizen, waarvan een deel echter een heel stuk lager ligt dan de weg, of het pad, want op het laatst is er alleen een voetpad. De bewoners moeten dan als ze hun tuinhekje door zijn een stuk of drie trappen aflopen voordat ze bij hun voordeur zijn. Bij verscheidene huizen is er ook een soort lift gebouwd in de tuin, maar zo te zien alleen voor goederenvervoer. Koffers of vuilnisbakken. Met de auto voor de deur? Uitgesloten. Ook familieden die moeilijk lopen kunnen niet op bezoek komen.

Van daaruit was het gezicht op het kasteel ook weer eens anders. Kasteelzicht, dat moet een huis hier hebben, wil het een beetje meetellen.

En op de terugweg zag ik nog een groot huis. Een woongebouw voor acht partijen schat ik zo, 1900, en nog zonder lift. Ik vind dat een gróót huis, en dat moet liggen aan de architectuur. Want er zijn talloze nieuwere gebouwen, ook hier ter stede, die een stuk groter zijn, maar dit lijkt werkelijk veel groter.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Marburg

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.