Prikken 4

Het prikken is begonnen. Nog gisterenavond de eerste in Duitsland; Emigrant berichtte. In landen buiten Europa vaak al vroeger, maar de EU haalt in. Nederland begint over twee weken. De Minister van Volksgezondheid heeft eerst nog wat televisieoptredens.

3 reacties

Opgeslagen onder Europa, Gezondheid, Nederland

3 Reacties op “Prikken 4

  1. Het viel mij op, luisterend naar het NL Journaal, dat steeds gesproken werd over ‘een spuit’, zoals in ‘de bewoners van de verpleeghuizen zijn de eersten die een spuit krijgen’. Het klinkt natuurlijk heel anders als men het in plaats daarvan zou hebben over ‘een spuitje’.

  2. Mijn Nederlands is op dit gebied niet meer up to date. Een spuitje geven lijkt me redelijk dodelijk; een spuit geven of krijgen heb ik nog nooit gehoord. Een injectie zetten vind ik ook raar, ik zou zeggen een injectie geven. Ik zeg prikken, maar dat vind ik zelf lelijk; ik weet alleen geen beter woord. Injiceren of injecteren gaat niet. ‘Is u al gevaccineerd?,’ nee, dat wil ook niet erg bekken.

  3. Mij viel het op bij de NOS, daar is vast diep over nagedacht. Een spuitje is inderdaad behoorlijk definitief, een herhalingsspuitje is zelden nodig 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.