Oude grenzen 2

Weer zo’n kaartje waaruit blijkt dat de grens tussen Oost- en West-Duitsland nog een realiteit is. Waarom zo weinig ‘gevallen’ daar? Omdat de bewoners van Mecklenburg-Vorpommern zelden een tweede huis hebben in Zuid-Tirol of gaan skieën in Ischgl? Omdat er vanuit Sachsen-Anhalt veel minder naar Wuhan werd gevlogen? Ik denk eerder omdat er in het Oosten minder artsen zijn en er minder vaak wordt getest.

Bildschirmfoto 2020-04-01 um 10.44.30.png

2 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Gezondheid

2 Reacties op “Oude grenzen 2

  1. Niet handig om in absolute getallen te werken. NRW heeft bijna 18 miljoen inwoners en Saarland nog geen miljoen. In NL drukken ze het uit per 100.000 inwoners. Dan doet NRW het minder slecht en doen Hamburg en Saarland het een stuk slechter. Maar er is ook weinig verschil tussen Sachsen, NiederSachsen en Hessen.

    De dunnerbevolkte (Drenthe en Friesland) gebieden van NL doen het overigens ook een stuk beter.

  2. @Ximaar: Ja, is waar. Dank voor dat betere kaartje; dat was bij mij nog niet langsgekomen. Maar de zonegrens blijft ook hierop zichtbaar.
    Zo lijkt het bijna of rijkere deelstaten meer corona hebben dan armere. Beieren en BaWü liggen dichter bij Italië; en die welgestelde mensen daar wipten graag eens voor een lang weekend over naar Italië. Het schatrijke en internationaal georiënteerde Hamburg heeft veel meer dan het povere Bremen. Maar dit zal wel onzin zijn.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.