Blijven fietsen?

Een kort fietstochtje in de buurt bleek niet zo leuk. Nu mensen niet meer naar hun werk mogen en de kinderen thuis hebben zoeken hele gezinnen vertier op de schaarse fietspaden hier.
.
Het is ook ongezond: zo’n pad is anderhalf of twee meter breed en de virussen vliegen er af en aan. Evenals allerlei stofdeeltjes trouwens, die dan kriebelen op mijn gezicht. Vroeger heb ik waarschijnlijk zonder erg over mijn gezicht gestreken, maar dat mag nu niet meer.
.
Beter is het natuurlijk, wat verder weg te gaan. Maar daartoe heb ik eigenlijk een nieuwe accu nodig voor mijn e-bike. Die is besteld, maar of hij nog geleverd wordt?
.
Onderweg zag ik nog een kennis, die ik begroet heb, en een oud-collega, met wie ik een kort gesprekje had. Volkomen alledaagse gebeurtenisjes, die nu een soort luxe waren.
.
Morgen maar eens een boswandeling.

5 reacties

Opgeslagen onder Fietsen, Gezondheid, Marburg

5 Reacties op “Blijven fietsen?

  1. Goed idee. Wandelen is gezond voor geest en lichaam. En zojuist iets nieuws geleerd: Het bos schijnt te barsten van de terpenen die samen met alom tegenwoordige ozon virussen bestrijden. Zoek dan wel een stukje op met naaldbomen, beuken hebben minder nut

  2. Naaldbomen zat hier, @aargh, jij kent de bossen op de Lahnbergen wel.

  3. Als door een wonder: de nieuwe accu voor mijn e-bike kan ik vanmiddag afhalen. De fietsenman blijft open. Hij is cruciaal.

  4. Ik propageer ook fietsen, maar zou wel 5 meter afstand houden en flink afstand houden tot wandelaars. Dwz als fietser zit je iets hoger en je gaat sneller, daardoor is het verspreidingsgebied van een nies groter. Zelf wandel ik veel en wordt er een beetje moe van hoeveel mensen ik nu op wandelpaden zie. Paden die ik een paar weken eerder vrijwel voor mezelf alleen had. Deze nieuwe wandelaars ontwijken is behoorlijk lastig. Lopen door woonwjken gaat dan ook beter dan door de parken.

  5. Terpenen, weer wat geleerd.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.