Geraniums

Drie weken bronchitis en één week nahoesten maakten het zingen een maand lang onmogelijk. Maar nu zing ik weer als een kievit; eh … nee, als een wielewaal. (‘En horen wij die muuu-zikant, dan is zomer weer in ’t land.’) Een klein winstpuntje van die bronchitis is dat je dan de borststem niet kunt gebruiken, maar de kopstem (ten dele) nog wel. Daardoor vind ik nu gemakkelijker de toegang tot de kopstem en kan haar beter doseren.
.
De bronchitis en ook de daarvoor verstrekte medicijnen brachten echter ook een vermindering van appetijt en van geestelijke vermogens teweeg, waardoor het bij voorbeeld wel mogelijk bleef, gezellig te lezen bij de haard of naar muziek te luisteren, maar niet een behoorlijk tekstje te schrijven voor mijn Arabisch-blog.
.
Nu zou ik dat denkelijk wel weer kunnen, hoewel mijn laatste pennenvrucht erg mager was. Maar zie aan: ik heb er geen zin meer in. Het Leeswerk Arabisch en islam was altijd gedacht als iets tijdelijks, en dit is misschien het moment om ermee op te houden. Er zijn al mensen geweest die hebben gezegd dat ze dat jammer zouden vinden. Maar ik heb altijd van binnen uit geschreven, niet voor andere mensen; zo werkt dat niet. En intellectuele bezigheden zijn sowieso niet meer van deze tijd.
.
De vraag die dan opkomt is natuurlijk: wat ga je dan doen? Ben ik rijp voor de geraniums? Of zal ik eerst nog in het verzet gaan? Het valt me altijd op hoe gemakkelijk het opkomende fascisme zijn weg vreet door de maatschappij; zal Europa werkelijk zonder slag of stoot in hun handen vallen?

4 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijk

4 Reacties op “Geraniums

  1. Als je ergens geen zin meer in hebt of geen plezier meer aan beleeft en je móet het niet doen om de maandelijkse rekeningen te kunnen betalen… dan gewoon stoppen en wat anders gaan doen. Er zijn zoveel dingen. Hebben jullie geen HOVO of zo daar? Verdiep je eens in iets totaal anders. Ik ga volgende week aan Spaans beginnen. Totaal niet zinvol, want voor een paar weekjes vakantie daar hoeft het heus niet, maar gewoon uit nieuwsgierigheid naar een nieuwe leermethode.
    Ik lees graag wat het is geworden bij jou.

  2. Ja het is wel nodig, dat verzet. Als je de moed hebt zou ik zeggen doen!

  3. @aargh: Daar moet ik nog diep over nadenken. Vroeger dachtt ik dat de strijd op intellectueel gebied gevoerd moest worden, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Tot nu toe bevind ik helaas, dat fascistisch clubs veel beter georganiseerd dan ant-fascistische …, althans hier in Duitsland.

  4. @Wieneke: Jouw reacties, die ik zeer op prijs stel, moet ik altijd eerst uitdrukkelijk goedkeuren. Ik wil dat zo niet; je zou wat mij betreft meteen mogen doorlopen en dat heb ik ook aangegeven bij WordPress, maar het werkt niet, helaas. Deze omweg lijkt dus onvermijdelijk en is niet mijn bedoeling.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.