Sprak de profeet zich zelf tegen? (vervolg)

Leeswerk Arabisch en islam: Besmetting: sprak de profeet zich zelf tegen? Tweede en laatste deel. De Duitse versie staat hier.

3 reacties

Opgeslagen onder Islam

3 Reacties op “Sprak de profeet zich zelf tegen? (vervolg)

  1. Ik vind het knap zoals jij deze dingen uitpluist en in begrijpelijke taal verwoordt. Ik heb eens gekeken bij de Leprastichting, hoe de besmetting van ‘melaatsheid’ plaatsgrijpt. Zou het misschien kunnen dat door de lange incubatietijd de profeet en zijn vrouw en hun volgelingen/andere gelovigen dachten dat ze het niet zouden krijgen? Het schijnt zo te zijn dat er altijd al mensen hebben bestaan die van nature immuun zijn en de ziekte dus nooit zelf kregen. Ook al gingen ze (intensief) met zieke mensen om. Het was de gewoonte om alles maar toe te schrijven aan de wil van Allah natuurlijk, maar er waren kennelijk erg veel gevallen van NIET besmetting.

    Hier het stukje dat ik bedoel:

    https://leprastichting.nl/wat-doen-we/wat-is-lepra?gclid=Cj0KCQiAxNnfBRDwARIsAJlH29DRNWvN9FFOw7ynU6SQKNBNGplZeBAAk9l3LIUMvub0v_rONCQ82R0aAjZ-EALw_wcB

  2. Wat die melaatsheid in de Oudheid precies was is omstreden. Misschien was de moderne diagnose lepra helemaal niet van toepassing. De nieuwe bijbelvertaling spreekt van huidvraat, maar dat bekt niet lekker, vind ik, dus ik heb het maar bij melaatsheid gehouden.
    Maar het gaat eigenlijk helemaal niet over lepra: die teksten zijn fictie en van iedere werkelijkheid losgezongen. Over de eetgewoonten van de profeet c.s. zeggen zij niets, die zijn er met de haren bij gesleept.

  3. Misschien was de melaatsheid in de oudheid wel wat nu huidkanker in een vergevorderd stadium is. Ja, het blijft gissen. Er waren toen vast allerlei ziekten die nu nergens meer voorkomen. Gewoon uitgestorven. Zoals er zoveel uitgestorven is. Ik snap het van die fictie, hoor, maar toch zet het je aan het denken. 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.