Regen brengt zegen

Het is koud, dus ik heb een winterjack aangetrokken, want ik wil hoe dan ook op het balkon zitten met een mooi boek. Waarom? Omdat het eindelijk regent, en goed ook. Dat wil ik ruiken en horen. Drie, vier maanden heeft het niet geregend, of alleen maar van die pesterige symbolische buitjes. Nu valt het water, soms klettert het en het houdt voorlopig niet op. De grond zal eindelijk doorweekt worden, misschien dat het gras nog kans ziet weer op te komen? De bomen laten hun blaadjes gauw vallen dit jaar, maar eerlijk is eerlijk: ze waren er in april ook heel vroeg bij.

3 reacties

Opgeslagen onder Klimaat

3 Reacties op “Regen brengt zegen

  1. Dat ze hun blaadjes gauw lieten vallen, komt door de droogte hè?! Daardoor rook het bij sommige populierenlanen in augustus ook al naar herfst.

  2. Ik kan ze geen ongelijk geven, die bomen.

  3. Ik begrijp dat de Lahnvallei rond 15:00 een flinke plensbui heeft gehad met ruim 40mm neerslag. Dan gaat het hier in Alkmaar wat rustiger met 6 mm. Met 11 graden is het hier wel koud. Vanmorgen een rondje door de regen en het bos gelopen. Toch hebben we hier de laatste weken al meer buiige dagen gehad. Het gele gras is overwoekerd door het groene.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.