Fietsendiefstal

Vanmorgen trof ik in mijn rustige woonstraat in Marburg de sporen aan van een nieuwe ontwikkeling in de fietsendiefstal.
.
Tot heden gold de conventie dat fietsen met een goed slot die ergens aan vastgebonden waren niet gestolen werden. Weliswaar is ook het beste slot door een meesterdief in enkele minuten te kraken, maar er waren altijd genoeg los staande fietsen met slechte sloten waarop het gilde der fietsendieven zich kon concentreren.
.
Op de foto’s ziet U een metalen fietsenrek, bij mij om de hoek, dat geheel en al uit de grond gerukt is. Het was daarom niet meer nodig het slot te openen. Wie doet zoiets? Een Neanderthaler met reuzenkracht? Maar Neanderthalers fietsen niet. Het zal eerder iemand met een wagen of trekker geweest zijn die een ketting om het rek heeft bevestigd en het dan uit de grond getrokken.

 

5 reacties

Opgeslagen onder De mens, Fietsen, Marburg

5 Reacties op “Fietsendiefstal

  1. Wat ik altijd vreemd vind is dat dit soort akties gewoon zonder reacties van de omstanders gedaan worden.

    Ik blijf voortaan maar gewoon op mijn fiets zitten.

    Vriendelijke groet,

  2. Er zijn hier heel rustige momenten zonder omstanders.

  3. @Rob Alberts, soms komt dat wel goed uit hoor, dat omstanders zich onthouden van commentaar. Ik verloor eens de fietssleutel (van de fiets die ik van mijn moeder leende) op de Albert Cuyp, hartje Amsterdam. Vervolgens huurde ik een enorme kabelhasp en haakse slijper en kon op klaarlichte dag zonder problemen dat ding losflexen, met hulp van een vriendelijke winkelier die me van stroom voorzag. 😀

  4. Waar je woont is niet bepaald een plek voor fietsendieven. Mogelijk was een bewoner het zat dat daar al lang een fiets stond die niet opgehaald werd of waar hij de sleutel van kwijt was. Waar ik woon worden alleen gestolen fietsen achter gelaten. Eigenlijk zijn het meer leenfietsen die men eventjes bij het station leent om naar het ziekenhuis te fietsen. Terug schijnen die dingen niet nodig te zijn. Ze kunnen hier dan ook weken niet op slot staan.

  5. @Ximaar: Toen ik hier pas woonde, nu elf jaar geleden, wilde ik een fiets kwijt, die zo oud en kapot was dat reparatie niet meer de moeite was. Ik heb het ding toen zonder slot op straat gezet, vrijwel op dezelfde plek. Hij was binnen twee uur weg.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.