Wat vliegt daar?

Vannacht heb ik mijn lichaam ter beschikking gesteld van een mug, die er een bescheiden maar dankbaar gebruik van heeft gemaakt, en dat vrijwel zonder geluidsoverlast. Vroeger hield ik niet van muggen, hun gezoem en gezuig, maar tegenwoordig gun ik hun wel wat: er zijn er nog maar zo weinig van! Mijn vorige muggenbeet dateert van eind juni.
.
Er vliegt maar heel weinig langs tegenwoordig: af en toe een grote, bozig kijkende eenzame wesp, een enkele keer een vlieg en ’s avonds vrij consequent de dikke nachtvlinders, die met hun stomme kop telkens tegen de lamp aan beuken, hoewel deze hun geen enkele wederliefde betuigt. Zelfs fruitvliegjes en motten zijn schaars geworden.
.
Dat is snel gegaan. Moeten wij voortaan in een wereld zonder of bijna zonder insecten leven? Dan zullen wij zelf ook niet lang meer leven. Met dank aan de firma Bayer-Monsanto en consorten.
.
Toch begrijp ik het niet helemaal. Er wordt ook veel gesproken over het uitsterven van bijen. Maar je kunt nog volop honing kopen. Die is wel wat duurder geworden, maar niet heel veel.

3 reacties

Opgeslagen onder Dieren

3 Reacties op “Wat vliegt daar?

  1. Mijn tuin is een reservaat voor wespen. Alle muggen zijn nu in gevaar. Voor mij geen ongewilde en onverwachte bloed donaties.

    Vrolijke groet,

  2. Dat het aantal insecten im groszen Ganzen zou afnemen, is niet mijn waarneming. Volgens mij mist dat verhaal nog wat nuances.

  3. Emigrant

    Voor mijn landstreek lijkt het in ieder geval te kloppen; er zijn ook metingen naar gedaan. Maar fijn dat er elders nog wat vliegt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.