De val van Europa?

Europa staat weer eens op instorten. Op 4 maart beslist het partijcongres van de SPD over, nee nog niet de ineenstorting, maar wel de aanzienlijke zelfverminking van Duitsland. Het gaat namelijk om de vraag of er weer een grote coalitie komt of niet. Alternatief: helemaal geen coalitie, herverkiezingen, minderheidsregering: hoe dan ook verzwakking.
.
Op dezelfde dag krijgt ook Italië de gelegenheid te kiezen voor zelfbeschadiging.
.
En in Zwitserland mogen ze stemmen voor de afschaffing van hun degelijke publieke omroep, zodat alleen nog de Zwitserse varianten van Veronica en RTL zouden overblijven. Die arme Zwitsers hebben namelijk helemaal geen centjes voor een publieke omroep.
.
Ik neig tot somberheid, dat weet U. Zal het niet allemaal wat meevallen? Hm, zoals in Oostenrijk zeker, waar de Nazi’s nu al meepraten? Of zoals in Nederland, waar … ach, U weet wel.

3 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Europa

3 Reacties op “De val van Europa?

  1. De Zwitsers hebben voor het behoud van hun staats-TV gekozen. Neemt niet weg dat ik vooral in het Duitstalige deel veel meer bekrompen mensen tegen ben gekomen dan in andere landen.

  2. Emigrant

    Duitsland heeft ook voor een paar jaar verlenging gekozen. Van Italië wil ik het nog niet weten, heb vanavond nog iets te doen.

  3. Emigrant

    6 maart 2018: Het viel dus in zoverre mee, dat alleen Italië naar de knoppen is. Maar dat is vreemd: Italië is al eeuwen een zootje en toch is het leven daar goed. Bovendien blijft een regering, mochten het land er al een hebben, in Italië zelden langer dan een jaar. Mussolini was wel een beangstigende uitzondering.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.