Misbruik van medemensen

Hoe zat dat ook weer met het misbruik van kinderen? Ik heb de ontwikkeling niet gevolgd, weet alleen dat het vroeger vrij algemeen was, kinderen seksueel te misbruiken en dat in onze tijd de afschuw daarvan algemeen is. Het is volstrekt taboe geworden en wordt ook zwaar bestraft. Al bestaat er een hardnekkige minderheid die het niet kan of wil laten.
.
Hoe het van een vrij algemene, zij het meestal toch verzwegen gewoonte, tot een totaal verbod is gekomen weet ik niet. Ik heb er niet op gelet; het was nooit mijn probleem. Ik heb geen kinderen en kan me zelfs in mijn geheimste zielenkrochten niet voorstellen dat seks met kinderen lekker is; integendeel. Maar er zijn dus mensen die anders in elkaar zitten.
.
Heeft er ooit een verhitte discussie plaatsgehad over seks met kinderen? Vaag herinner ik mij dat er in de jaren tachtig een school in het Odenwald bestond, waar men seks met kinderen uitdrukkelijk voor gezond hield—ja, ook voor de kinderen. Maar nu is dat al lang voorbij; zelfs de misbruikers weten (meestal) dat ze fout zijn. (Naschrift 25 februari 2018: Ja, ook in Nederland was dat er, zie nu https://www.vn.nl/misbruik-castrumperegrini/ . Ik had daar nog nooit van gehoord.)
.
Nu is blijkbaar het misbruik van volwassenen aan de beurt om afgekeurd te worden. Een veelbelovende aanzet was de algemene verontwaardiging toen in de nieuwjaarsnacht van 2015/16 in Keulen vele vrouwen aangerand waren of zouden zijn. Maar het onderwerp ‘misbruik van vrouwen’ had al gauw afgedaan, omdat men zich liever concentreerde op de daders: vermeende vluchtelingen, die men dientengevolge prettig kon haten, terwijl de vrouwen snel weer vergeten werden.
.
Momenteel is er een grote golf van verontwaardiging over een meneer Weinstein, een onsmakelijke dikke man die zich nooit scheert en tientallen vrouwen heeft misbruikt, die voor hun carrière in de film van hem afhankelijk waren. En in andere bedrijfstakken bleek het eigenlijk net zo te gaan. Ik kende dat al uit Egypte. Maar nooit is in onze tijd hier zo publiek zichtbaar gemaakt wat een beestenbende het is tussen de mensen.
.
Nu is er wel een discussie. Vrouwen maken verontwaardigd allerlei schandalige feiten openbaar, en mannen verdedigen zich: het ligt toch heel vaak aan de vrouwen, die willen het toch ook? Voor de carrière, of voor de seks zelf. En dan die korte rokjes! Moeten ze ook maar niet op straat lopen. Wil een vrouw in haar diepste wezen niet hard aangepakt of zelfs verkracht worden? Ook zulke mannelijke meningen komen tegenwoordig openlijk voorbij. Ook dit herinnert me aan Egypte. Bovendien hebben zich intussen mannen gemeld die eveneens misbruikt zijn.
.
Ben benieuwd hoe het gaat aflopen. Zal over een paar jaar het misbruik van volwassenen net zo’n algemene afschuw opwekken en even streng gestraft worden als kindermisbruik? In ieder geval is duidelijk geworden: wat men afkeurt bij moslims is niet-moslims ook niet vreemd. Deze affaire kan in ieder geval een van de angels wegnemen uit het zog. ‘islamdebat’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Europa

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.