Perzische neuzen

Tot de volkeren met de mooiste neuzen behoren naar mijn mening de Perzen, of zo U wilt Iraniërs. Nu lees ik juist dat Iran voorop loopt met nose jobs, chirurgische ingrepen die de neus verkleinen of egaliseren, vier maal zo vaak als in de Verenigde Staten. Wat eeuwig zonde!
Bij vrouwen en meisjes is het wel enigszins te begrijpen: ze mogen maar zo weinig van zichzelf laten zien, dus dat beetje willen ze dan zo mooi mogelijk maken, naar hun eigen schoonheidsideaal.
Maar dat schoonheidsideaal is niet van henzelf; het komt van de Grote Satan, zoals de Iraanse staatsideologie hem noemt: de Verenigde Staten. Bah! Zelfs de Perzen, met hun vermeende onafhankelijke gezindheid vallen voor dat soort flauwekul.

3 reacties

Opgeslagen onder Iran, Ostwestliches

3 Reacties op “Perzische neuzen

  1. In de rij voor het vliegtuig terug naar Nederland was ik één van de weinige vrouwen zonder verband op neus of elders (al viel dat moeilijk te zien met alles verhullende kleding). Het schijnt dat castingsbureaus het in Iran moeilijk hebben, want bijna alle vrouwen (en zeker actrices) lieten hun neus omvormen tot een standaard model. Wat het werven voor een bepaalde rol er niet eenvoudiger op maakt. Je ziet er zelfs etalagepoppen met pleister op hun neus. Dat staat hip, of rijk zo je wilt. Dan kunnen mensen aan je neus zien dat je geld hebt (voor het laten verbouwen van je neus.)

    Maar is het niet ook begrijpelijk? Als je niet mag pronken met je haar, armen of benen (‘Islam in de schaamstreek’: http://lehti-paul.blogspot.nl/2015/01/na-drie-delen-senegal-is-het-nu-tijd.html) blijft alleen je gezicht over.
    Net als in Japan het dragen van onderscheidende sokjes (onder een verplicht schooluniform) eens in zwang was.

    Zie ook mijn logje uit 2014 over ‘medicijnen’ die Iran nodig zou hebben. Ammehoela. http://lehti-paul.blogspot.nl/2014/01/glad-ijs.html

  2. Begrijpelijk, O.K., maar toch blijft het zonde van al die neuzen.

  3. Zouden er ook meisjes zijn die geen nose job hebben laten doen, maar wél zo’n pleister opdoen om interessanter te lijken? Wel riskant, want als het gesprek op operaties, chirurgen e.d. komt …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.