Identiteit

Langs de Lahn liepen twee jonge Chinese vrouwen, studentes denk ik. Zij spraken Chinees, maar gooiden er af en toe flarden Nederlands doorheen. Zo houd ik van Europa en van de mensheid in het algemeen. Zo’n mono-identiteit als Baudet en al die Nazi-achtigen willen, daar is gewoon niks aan.

3 reacties

Opgeslagen onder De mens, Europa

3 Reacties op “Identiteit

  1. Hier in de stad is het me al een paar keer opgevallen dat een moeder of oma met een (klein-kind) door de stad fietst of loopt, waarbij de oudste Arabisch spreekt en het kind in het Nederlands terug praat. Het assimileren van de kinderen werkt hier dus al behoorlijk. 😉

  2. Tot een jaar of acht, negen kan een kind spelenderwijs een tweede taal leren. Op de middelbare school wordt het moeizaam; niet in de laatste plaats door het onderwijs.

  3. Trijntje

    In de trein in Nederland hoor ik best vaak bijvoorbeeld jonge Turkse vrouwen die Turks met elkaar spreken; maar soms ineens overgaan in Nederlands. In beide gevallen kan er zomaar een woord of zinsnede uit de ‘andere’ taal doorheen komen. Ik vind dat wel mooi. Ik heb de indruk dat die vrouwen vaak bezig zijn met een studie, en om die reden met de trein reizen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.