Zelf dictator worden

Stel je bent de Etter des Vaderlands en je wilt dictator worden, wat moet je daarvoor doen?
.
In een niet-democratisch land moet je het leger en de politie aan je kant krijgen. Met hun hulp lukt een staatsgreep meestal wel. Meteen het gebouw van de televisie bezetten en een aangrijpende persoonlijke boodschap laten uitzenden: hoe jij als Edder, sorry, Redder des Vaderlands samen met het volk het land hebt bevrijd van de corrupte/ onmachtige/ decadente/ goddeloze volksvijanden die het hadden gegijzeld en die nu met vereende krachten onschadelijk zijn gemaakt.
– Noodtoestand uitroepen.
– Het lijstje te deporteren/ elimineren tegenstanders afwerken.
Vanaf dan kun je wat vaker gaan golfen, hoewel er nog veel gezeur is van buitenlandse regeringen en media.
.
In een democratisch geregeerd land moet je het via verkiezingen doen en dus ruim van te voren kiezers aan je kant zien te krijgen. Voelen waar de ontevredenen zitten en die gaan bewerken met valse beloftes en veel haat tegen het zittende regime. Je bent een van hen, dat spreekt. Bezoeken aan kleinere plaatsen, varkensstallen en viskotters niet schuwen. Extra pak mee, voor als de lucht in je kleren blijft hangen.
– Overname pers en andere media voorbereiden; vrienden met geld daarin aandelen laten nemen. De media voortdurend laten hameren op de totale onmacht van de zittende regering, de onhoudbare situatie.
– Telkens provocerende uitspraken doen, zodat ook de media die niet van jou zijn gratis reclame voor je gaan maken. Veel twitteren.
– Robotten laten pesten en zeuren in de asociale media.
– Groepen agressieve jongens op straat voor angst laten zorgen onder de elite. Knokploegen opzetten.
– Een zondenbok benoemen voor alles wat er mis is, bijv. andersdenkenden, of een minderheid.
.
Als je eenmaal gekozen bent en je regering hebt gevormd staat nog het volgende te doen:
– Het onmogelijk te maken dat het volk zijn beslissing terugdraait. Verkiezingen organiseren met een door jou gewenste uitslag, bijv. het kiesrecht wijzigen, andere kiesdrempel of meerderheden, zo mogelijk beperking van groepen die mogen stemmen. ‘Hertellen’ van de stemmen kan altijd nog.
– Eerste Kamer o.i.d. opheffen.
– Hervorming rechtsstelsel, procederen duur maken, advocaten intimideren, de Hoge Raad o.i.d. met jouw mannetjes vullen of anders opheffen.
– Professoren en zulk gespuis uit hun ambt ontzetten. (Straf)vervolging van tegenstanders.
– Veranderen perswetten, media bedreigen en zo nodig opheffen met een beroep op een nieuwe perswet. Of de veiligheidssituatie. Raadselachtige verdwijningen van journalisten.
– Hogere lonen en uitkeringen en betere zorg voor de kringen die jou gekozen hebben. Daartoe de staatsschuld vergroten, wat maakt het uit.
– Wet ter verlenging van je eigen maximum ambtstermijn. Niet urgent, maar wel tijdig aan denken!
.
Ik ben natuurlijk nog een hoop vergeten; dit was zomaar een A4-tje. De rest komt nog; U hoort nog.

4 reacties

Opgeslagen onder Europa, Politiek

4 Reacties op “Zelf dictator worden

  1. Een kind kan de was doen. Eigenlijk is het raar dat er niet al veel meer dictators zijn. Het ontbreekt de meeste etters blijkbaar aan ambitie.

  2. Ja, vooral een stampvoetende kleuter kan de was doen.

  3. Meteen de Tweede Kamer opheffen is natuurlijk helemaal mooi, maar dat is niet in alle landen even gemakkelijk. In Oostenrijk kan de president de Nationalrat, zeg maar de Tweede Kamer, ontbinden. De extreemrechtse Hofer, die waarschijnlijk a.s. zondag tot president wordt gekozen, zou dat kunnen doen. Of misschien is ermee dreigen al genoeg om de kamerleden gewillig te maken.

  4. Weer zeer lezenswaardig. Op de voorpagina ermee!
    ‘Telkens provocerende uitspraken doen, zodat ook de media die niet van jou zijn gratis reclame voor je gaan maken. Veel twitteren.’

    Heeft er iemand geturfd hoe vaak de uitspraak van GW op tv was?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.