Camp dicht

Een jaar geleden schreef ik over het Marburgse Camp voor de eerste opvang van vluchtelingen, wat in Nederland een AZC zou heten. Kort daarna stonden er een paar struise, goed verwarmbare houten gebouwen. Nu moet dit camp op bevel van de deelstaat gesloten worden. Begrijpelijk, enerzijds, want er komen maar weinig vluchtelingen meer. Maar onze stad heeft met zoveel liefde aan en in dit camp gewerkt. Marburg wil vluchtelingen, Marburg kan vluchtelingen, waarom mag het dan geen vluchtelingen? De verontwaardiging over de sluiting is groot hier. Nu worden die mensen misschien naar plekken in de pampa gestuurd waar de inheemsen een hekel aan buitenlanders hebben, terwijl hier beide groepen aardig op elkaar ingeschoten waren en zijn. Onbegrijpelijk.
.
NASCHRIFT: Ik begrijp het nu iets beter. Die andere camps waar de mensen naar toe moeten, worden niet door een linksige overheid maar door particuliere firma’s bedreven. In Rotenburg aan de Fulda bij voorbeeld, waar de grond goedkoop is en de huren lekker laag zijn—niet zonder reden natuurlijk. Een dubbele achteruitgang voor de vluchtelingen. Ze mógen domweg niet integreren.

2 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Marburg, Vluchtelingen

2 Reacties op “Camp dicht

  1. Vluchtelingen zijn gewoon een tak van de industrie. Dat was al zo in de negentiger jaren. Ik heb zelf in dit werk gezeten en mijn naïeve oogjes gingen toen heel goed open.

  2. Ja, zo is het blijkbaar inderdaad. Zo wordt de menselijke ellende vergroot en het voortbestaan daarvan voor de toekomst gewaarborgd.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.