Gastvrij Beieren

In Beieren wil men vluchtelingen met een christlich-abendländische Kultur voorrang gaan geven boven andere (lees: Moslims). Waar zouden die dan vandaan komen? Hongarije? Engeland binnenkort?
.
Die sukkelaars kennen niet het verschil tussen avondland en morgenland. Onlangs was ik over die termen al met aargh in gesprek. Onder de vluchtelingen uit Syrië en Irak bevinden zich christenen, inderdaad, maar die zijn zelden katholiek en ze stammen niet uit het avondland maar uit het morgenland, anatoli, de Oriënt, zo men dat begrip nog hanteren wil. Ze zijn net zo ‘exotisch’ als moslim-vluchtelingen. Maar, christenen, grijp jullie kans; jullie hadden het thuis al moeilijk genoeg.
.
Beieren wil nog eens dezelfde fout gaan maken als met de Rusland-Duitsers. Miljoenen Russen zijn naar Duitsland gehaald in de veronderstelling dat dat bloedbroeders waren. Waren ze niet. Nu moeten vermeende geloofsbroeders voorrang krijgen. Dom volk hoor, die Beieren, maar ze hebben toch wel een fijne deelstaat. Daarover in de toekomst meer.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Duitsland, Europa

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.