Technisch inzicht

De wasmachine deed het niet meer. Hij is al erg oud, dus het was wel te verwachten. Ik zat al in het internet te kijken naar aanbiedingen voor een nieuwe, toen ik ineens aan mijn studietijd in Egypte dacht. Daar wist men wel raad met weerspannige apparaten. Even krachtig heen en weer schudden, zo ging dat daar. En ja hoor, hij is nu weer vrolijk aan het brommen. Maar wie krijgt er tegenwoordig nog zo’n degelijke opleiding?

6 reacties

Opgeslagen onder Cairo, Universiteit

6 Reacties op “Technisch inzicht

 1. Ik ga deze methode onthouden.

  Al weet ik uit mijn eigen opvoeding dat het nooit heeft geholpen …..

  Vrolijke groet,

 2. Doet me denken aan de oude zwartwit TV die we in de vroege jaren 70 hadden. Als je een beste klap aan de rechterkant gaf, dan deed hij het weer.

 3. Met een wasmachine kan een flinke klap goed helpen en ook bij oudere TV’s werkte het goed. Als zo’n apparaat 3 jaar of ouder is, dan geeft het aan dat er slechte contacten zijn door corrosie, stof of losse stekkertjes. De echte oplossing is dan kap er af en alle stekkertjes loshalen en opnieuw goed terugdrukken. Idem voor alle printplaatjes de vaak in een connecor staan. Vaak zijn daar vergrendelingen op die goed teruggeklikt moeten worden. En daarna heb je er jaren geen last meer van.

 4. Met de nieuwe printplaatjes en modulen werkt dit jammer genoeg niet meer.

  Regenachtige groet,

 5. Kap eraf, stekkertjes loshalen en terugdrukken: ja hoor, net iets voor mij. Ik houd het toch maar bij overreden en overtuigen.
  Maar het zou wel fijn zijn als er klussers rondliepen die dat voor een redelijk bedrag voor me deden. Als ik de service van de fabrikant bel krijg ik eerst hoge voorrijkosten en wordt mij vervolgens een duur onderdeel aangepraat.

 6. Ik heb zelfs wel eens een wasmachinemonteur gehad die zijn klus met onze weigerachtige machine begon met even rammelen. Dat hielp niet, we hadden het zelf ook al gedaan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.