Exit

Wat een ellende nou weer. Ik krijg steeds meer zin in leven, maar moet vaststellen dat  de kans op sterven door geweld of armoede zienderogen toeneemt, nu in steeds meer landjes de stomste, meest nationalistische en agressieve krachten de overhand krijgen. Of het nu fascisme heet of iets anders: de jaren dertig zijn weer helemaal terug. En 1914 ook: idioten die staan te jubelen voor hun eigen ondergang.

Wat moet het arme Schotland nu doen? Snel een referendum organiseren voor de onafhankelijkheid van Engeland. Het EU-lidmaatschap aanvragen. Hadrian’s Wall verstevigen. Visumplicht invoeren voor halve garen.

5 reacties

Opgeslagen onder Europa, Persoonlijk

5 Reacties op “Exit

  1. Tja, niet alleen het instituut EU moet nu zichzelf hervinden, maar ook het verdeelde Verenigde Koninkrijk. Waartoe speelruimte verkleinen in het recente verleden heeft geleid, is des te meer reden deze niet over te laten aan opportunistische kapers. Dat geldt voor beide partijen, die in tegenstelling tot kapers, in principe niet belligerent met elkaar willen omgaan. Het beschikbare arsenaal dat daarvoor gebruikt kan worden biedt nog steeds voldoende handvatten om deze speelruimte niet uit handen te geven, maar in te vullen.

  2. Het leuke is dat deze uitslag de Schotse separatistische EU-zoekers meer in de kaart speelt. En wat te denken van Gibraltar waar 96% voor blijven in de EU was. Kan dus zo overgeheveld worden naar Spanje. 😉

  3. Typisch dat Noord-Ierland hier wordt vergeten. De vrede daar bestaat bij de gratie van de EU als mantel der liefde over alles heen. Sinn Fein wil nu weer aansluiting bij Ierland. Het hele zootje dreigt daar opnieuw te beginnen. Ravage met Farage!

  4. En naast dat visum zou een uitreisplicht voor reeds aanwezige halvegaren ook niet gek zijn. En dan niet naar de overgebleven EU-landen.

  5. Naar de Falkland Eilanden, daar zijn ze toch zo dol op?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s