Hoop voor Somaliland?

HargeisaHet vroegere Brits Somaliland bedoel ik, Hargeisa, Berbera, niet te verwarren met het rampgebied Somalia (Mogadishu), dat ooit enkele decennia Italiaans was.

Na de zelfvernietiging van de grotere eenheidsstaat Somalia in 1991 verklaarde Somaliland zichzelf onafhankelijk. En zie aan, het ging redelijk goed daar, maar wel op een héél bescheiden niveau. Het staatje werd door de wereld niet erkend en niemand had er oog voor. Dat schijnt nu te gaan veranderen. Het zog. Westen, druk bezig met zijn eigen onttakeling, blijft afwezig, China ditmaal ook, maar Dubai stapt erin en gaat de haven uitbouwen. Daarover de Somaliland Sun en de BBC. Meer welvaart, geen prettige arbeidsvoorwaarden.

4 reacties

Opgeslagen onder Economie/Wirtschaft, Politiek

4 Reacties op “Hoop voor Somaliland?

  1. Afwachten dus?

    Vriendelijke groet,

  2. Ik moet het nog zien. Dubai is ook maar 1 van 7 VAE’ers.

    Zo’n 5 jaar terug vond ik de houding van de wereld en het Westen al meer dan vreemd. https://ximaar.wordpress.com/2011/07/13/jul-13-internationale-willekeur/ Eigenlijk is het nog vreemder als je het vergelijkt met Eritrea. Niet zo ver er vandaan en ongeveer even groot. Dat werd snel erkend en daar zit nu al jaren een schrikbewind waardoor velen vluchten.

  3. @Ximaar: Ik neem aan dat Dubai overlegd heeft met zijn financier, Abu Dhabi. Die andere vijf vorstendommetjes doen er niet toe, hoewel ze hun eigen postzegels uitgeven.

  4. @Emigrant: Zelf heb ik altijd de indruk gehad dat er een behoorlijke rivaliteit is tussen Dubai en Abu Dhabi. Beide hadden destijds een eigen wereldomroep.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.