Pindakaasdag

Dit is zo’n dag waarvoor ik altijd een pot pindakaas in huis heb. Het stormt en regent, de carnavalsoptocht is afgelast, het verkeer is ontregeld en de winkels zijn waarschijnlijk toch dicht, omdat dat al zo besloten was. Kortom, ik ga niet naar de stad, maar blijf thuis en zal wat boterhammen met pindakaas eten. Voor vanavond is er spaghetti; nog zo’n voedsel dat voor noodgevallen altijd aanwezig is. En o wonder, er ligt nog een komkommer, die misschien wat vitamine bevat.

6 reacties

Opgeslagen onder Eten

6 Reacties op “Pindakaasdag

  1. Smakelijke en vrolijke groet,

  2. Mmmm, spaghetti met komkommer en pindasaus!

  3. Tja, pindakaas en stormachtig carnaval 2016… Was afgelopen weekend in Duisburg op jacht naar de nog ontbrekende delen van de engelstalige serie van Gyles Brandreth over Oscar Wilde. Liep langs Burger King, dacht meteen aan Donald Trump, aan zijn duitse opa, die kortstondig terugkeerde naar Rheinland-Pfalz en aldaar trouwde met een Duitse vrouw en aan “Een paard, een paard, een koninkrijk voor een paard!”.

  4. De kop ‘Verlos ons van den boze’ had ook wel boven deze post gepast: pindakaas… (Wel de lege pot aanbieden bij het Klein Chemisch Afval.)

  5. Aha een echte Pikada.

    Zelf heb ik een ongeopende pot pindakaas in huis voor als er ooit ontbijtvisite komt. In m’n uppie begin ik er niet aan, daar ben ik veel te lang mee bezig. Meestal koop ik kleinere eenheden beleg die binnen 4 tot 8 dagen op is. Je kan trouwens ook gewoon suiker op brood doen. Om er iets van te proeven is het strooiequivalent van een half klontje voldoende en dat is waarschijnlijk veel minder dan wat er in jam is gebruikt of aan de smeerworst is toegevoegd. Daarbij zit er geen vet of zout in en geen lactose. Kan dus wel eens beter zijn dan de Nederlandse vette kaas (Alkmaars Beleg).

  6. Ik heb de komkommer gewoon ketimoen genoemd; zo leek het net Indisch eten. De storm is weer gaan liggen; alles is weer normaal voorhanden. Ook die overheerlijke bloedsinaasappels.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.