De les van Trump

Mevrouw Petry, de Wilderette van de Duitse nazi-achtige partij AfD, heeft geopperd, aan de gesloten grenzen door de politie op vluchtelingen te laten schieten. Dat is alweer een stap verder dan de Beierse koning Seehofer met zijn ‘bovengrens’ van 200.000 aan het aantal vluchtelingen. Ook die zou, als hij dat meende, ofwel aan de grens moeten gaan staan om de 200.001e neer te knallen, ofwel die aan de Oostenrijkers moeten laten, die hem daarvoor ongemeen dankbaar zouden zijn.

Dat geschiet gaat voorlopig niet gebeuren. De AfD heeft pas 12%, de politie heeft al bedankt voor de eer, en er is nog een hele ontwikkeling nodig voordat er een nieuwe SA en SS zouden zijn gevormd. Nee, Duitsland heeft daar voorlopig echt geen zin in. Er zijn nu ook héél veel meer moslims dan indertijd joden. Maar Petry merkte direct dat haar uitlating over dat laten schieten haar in de peilingen omhoog liet schieten, dus ze liet een collega er nog een schepje bovenop gooien: zou er ook op vrouwen en kinderen geschoten worden? Jazeker, was het antwoord, en hup, de peiling weer omhoog.

Ook Wilders heeft zijn uitingen opgevoerd. De hele islam van de planeet verwijderen, toe maar; kan hij de opwarming van de aarde dan meteen even meenemen? Er is geen waarheid dan de waarheid, en Wilders heeft die in pacht, zo niet in eigendom.

ZukunfstgewissHoe fantastischer en onzinniger, des te meer stemmen dus. Dat hebben ze denk ik van Trump geleerd: het kan nooit overdreven genoeg zijn. Zonder dat er een dictator of een leger van buiten aan te pas komt, zonder dat er ook maar een schot valt wordt de democratie zo ad absurdum gevoerd. Wollt ihr den totalen Krieg? Maar natuurlijk! Als de uitkeringen maar niet omlaag gaan, de zorg niet duurder wordt en dierenleed voorkomen wordt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Duitsland, Europa, Nederland, Politiek

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.