Poetins meisje

Heeft Poetin zich laten inspireren door de nieuwjaarsnacht in Keulen of zat hij daar ook reeds achter? Hij heeft nu het ‘nieuwtje’ de wereld in laten sturen dat er in Berlijn een dertienjarig meisje van Russische afkomst door vluchtelingen is ontvoerd en langdurig is mishandeld en verkracht. Dat heeft dadelijk tot vrij grote demonstraties van zog. Rusland-Duitsers geleid, die bescherming van de Duitse cultuur eisten. (Eh … ja.) Waarom juist zij? Omdat die mislukte Duitsers naar de Russische televisie kijken en die op haar woord geloven. Vandaag heeft zelfs Ruslands MinBuZa Lawrow zich erin gemengd en gezegd dat de verkrachting een schandaal was en dat de Duitse autoriteiten het geval in de doofpot wilde stoppen om Merkel te redden.

Maar volgens de Duitse politie is er niets van dien aard gebeurd. Wel iets van seks, maar met instemming van het meisje. Toch strafbaar natuurlijk, want het kind was te jong. Maar het had niet plaats gehad in de periode dat het meisje weg van huis was, en de boosdoeners waren geen vluchtelingen. Enfin, kijkt u hier zelf maar (Duitse tekst).

Wat is geloofwaardiger: Der Spiegel of Russische televisiezenders? Voor veel van die Rusland-Duitsers is het antwoord blijkbaar vanzelfsprekend een ander dan voor de meeste ontwikkelde Duitsers en West-Europeanen. Eigenlijk zijn ze zelf nog steeds buitenlanders, ondanks hun vermeende Duitse bloed; een voorbeeld van slechte integratie (gelukkig van slechts een déél van hen). Poetin zal even hebben willen stoken en zien of hij hier ook een vijfde colonne van de grond kon krijgen. Die heeft hij al, in ultra-rechtse kring (evenals in Nederland trouwens). Maar hij zou die club kunnen verrijken met een stel nog agressievere mislukte Russen. Bovendien kan hij zo uittesten hoe hij over andere onderwerpen nog meer onrust kan stoken.

De Russische media melden ook het bestaan van een opleidingskamp van Daesh in de christelijke staat Georgië. Toe maar; alweer een reden om zich eventueel in een buitenland in te mengen.

Tijdens de verovering van de Krim was ik even bang voor Estland, omdat daar veel Russen woonden die er flink werden gediscrimineerd. Maar Estland heeft de les van Krim begrepen, hoorde ik van een Estse kennis. Die Estse Russen worden nu juist in de watten gelegd en zouden wel gek zijn als ze Europa gingen verruilen voor Poetins paradijs.

5 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Politiek

5 Reacties op “Poetins meisje

 1. Poetin zei ooit dat hij ook waar ter wereld de belangen van etnische Russen zal ‘beschermen’. Zelfs opgenomen in het het door Poetin persoonlijke goedgekeurde, nieuwe volkslied. Estland en Rusland hebben Russiche minderheden, velen ‘statenloos’, van 25 procent, die zich ook nog eens religieus onderscheiden.
  https://de.wikipedia.org/wiki/Nichtb%C3%BCrger_(Lettland)
  Voorspelt weinig goeds.

 2. Inderdaad. Estland en Letland bedoel je waarschijnlijk.

 3. Propaganda machines ondersteunen elke vieze oorlog.

  Bezorgde groet,

 4. Natascha

  Ach ja…. Spätaussiedler….breek mij de bek er niet over open. Die gastengroep kennen wij helaas maar al te goed. Als we het inderdaad over slecht geintegreerde buitenlanders hebben die puur om economische redenen naar Duitsland zijn gekomen…. De Russische winkels schieten hier als paddenstoelen uit de grond, maar oh wee als iemand een Turkse halal slagerij zou willen beginnen. Hele wijken zijn inmiddels Russisch in Straubing en Deggendorf. Toch lijkt er geen Duitser te zijn die dat aan de kaak stelt.
  We hebben op dit moment ook zo’n zooitje in huis. Spreekt nauwelijks duits, zeer onbeschoft en onvriendelijk (is ook standaard) en zijn zéér discriminerend tegenover alle buitenlanders (want zij zijn “echte Duitsers” en wij niet).
  Maar je hebt groot gelijk: het is een gevaarlijke vijfde colone die trouw is aan Rusland en niet aan Duitsland.

 5. @Natascha: Er zijn alleen al sinds 1990 een vette miljoen Spätaussiedler bijgekomen. Als ik mij wel herinner wilde de CDU ze destijds graag ‘naar huis’ halen omdat zij Duits bloed hadden — een begrip dat nog was blijven hangen uit de Nazi-tijd. Eigen schuld, zou je dus in dit geval kunnen zeggen.

  In Marburg hebben we er ook veel. De helft is keurig aangepast, bijna superduits, met veel fatsoen en vaak een onwaarschijnljke taalbeheersing. Die hebben echt hun best gedaan om de geboden kans te grijpen. De andere helft is niet meer te redden en is de reden dat bijv. de supermarkt ’s avonds geen alchol meer verkoopt en dat er op sommige pleinen geen samenscholingen mogen zijn.

  Ik hoor hier van de andere Duitsers wel allerlei racistische praat en geklaag over Ruslandduitsers, maar toch veel minder dan over de huidige vluchtelingen, hoewel de laatsten nog nauwelijks de kans hebben gehad zich te misdragen. Opmerkelijk is het gemak waarmee destijds blijkbaar een miljoen of nog meer van die mensen aan een bed en een bad en een uitkering geholpen konden worden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.