Nepvluchten

TäterKölnWe hebben vernomen dat onder de negentien gearresteerden in verband met de gebeurtenissen in de nieuwjaarsnacht te Keulen er slechts één Syriër was. De meerderheid bestond uit Marokkanen en Algerijnen, die de status van illegaal of asielzoeker hadden.

We hoorden ook vandaag in het nieuws dat het aantal vluchtelingen dat hierheen komt niet afneemt en dat het merendeel uit Marokkanen en Algerijnen bestaat.

Hè? Daar is toch even iets grondig misgegaan. In Syrië en Irak heerst oorlog en ellende; daar worden hele steden aan gruis geschoten en mensen met afmaken bedreigd. Vanzelfsprekend dat je vluchtelingen uit die gebieden opneemt. Maar Noord-Afrika? Het is niet voor iedereen prettig in Marokko en in Algerije nog minder, maar onveilige rampgebieden zijn dat niet. Er is geen oorlog en honger geleden wordt er ook niet. Die arme jongens dromen van sociaal klimmen en rijk worden, dat begrijp ik wel, maar ze brengen weinig opleiding mee, dus dat kan nooit wat worden. Dan gaan ze hier maar wat rondhangen en worden crimineel.

Hier zou de bondsregering kunnen beginnen met het beperken van de aantallen vluchtelingen: pseudo-vluchtelingen uit veilige gebieden niet toelaten. Maar het lijkt wel of de autoriteiten helemaal niet weten wie ze in huis halen.

4 reacties

Opgeslagen onder Duitsland

4 Reacties op “Nepvluchten

  1. Wat mij betreft kan het woordje ‘lijkt’ wel vervallen in je laatste zin. 😦

  2. Inderdaad. Onder die ambtenaren zijn er veel te weinig die wel eens in zo’n land hebben gekeken en die een Syriër van een Marokkaan kunnen onderscheiden..

  3. Trijntje

    Dat van die Marokkanen was ook hier in het journaal. Met ook een kort gesprekje met een Marokkaan die al jaren in Duitsland woont, en het heel erg vindt dat deze Marokkaanse ‘vluchtellingen’ het ook voor hem moeilijk maken.

  4. Ja, dit is een heel andere groep dan de Marokkanen die al twee, drie generaties in West-Europa wonen. Het zijn ook eerder ‘vluchtelingen’ die al wat eerder kwamen dan de jongens die nú via Lesbos de tocht maken, al zijn die er ook. Onbegrijpelijk dat de Duitse overheid zo heeft zitten suffen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s