Slijmzwam Daesh

ISIS Map 15 SEPT 2015-01_4U hebt waarschijnlijk evenals ik tot vervelens toe bijgaand landkaartje van Daesh (ISIS) gezien. Misschien met wat meer verspreiding of juist minder; dat hangt van de datum af. Ik heb me meermaals afgevraagd waaraan dit kaartje me deed denken, en nu ben ik eruit: Daesh is een slijmzwam. Ja, een mycetozoön, zo’n eencellig wezen dat geen dier is, geen plant en zelfs geen schimmel, maar een rijk apart. Het kan zich sterk uitbreiden en dan kan het weer bijna verdwenen zijn, maar weggaan doet het niet. Het kan vele vormen aannemen en plant zich voort via sporen, veelal ondergronds.
.
Het zal duidelijk zijn dat het nogal zot is zo’n levensvorm ‘formeel de oorlog te verklaren’, zoals de heer Rutte onlangs nog deed, laat staan er bommen op te gooien. Zelfs al zou je er een vlammenwerper op richten, de sporen duiken een eind verder weer op en beginnen opnieuw. Het lijkt alsof Daesh momenteel terrein verliest in Irak en Syrië, maar of dat zo blijft? Sporen gedijen intussen in Libië, Afghanistan en vele andere plaatsen.

3 reacties

Opgeslagen onder Nabije_Oosten

3 Reacties op “Slijmzwam Daesh

 1. Te vuur en te zwaard bestrijden helpt niet.
  Maar wat wel te doen begrijpen de heren politici nog niet.

  De vluchtelingen uit deze streken weten het wel.
  Maar wanneer wordt daarnaar geluisterd?

  Bezorgde groet,

 2. Volgens de signatuurleer moet je ze dan met slijmzwammen te lijf gaan. Maar mij doet het kaartje erg aan de provincie Groningen denken, in het bruine gebied beeft de aarde. Misschien zou IS wel eens kunnen helpen tegen de NAM, maar ik vrees de bijwerkingen.

 3. Hm ja, nu je het zegt, Groot-Groningen dan, met de nieuwste veroveringen op de Friezen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.