Anderhalve graad

Mocht God bestaan, dan heeft hij gisteren vast erg gelachen. De mensjes gaan namelijk het klimaat regelen. Ja, tot op de graad nauwkeurig! Dezelfde mensen, die niet eens een paar treinen op tijd kunnen laten rijden. Die in steeds sneller tempo bossen verbranden en omhakken, maar ook cultuurlanden vernietigen, daarbij en passant hele volkeren de misère in jagend.
Er is inmiddels wat bekend over klimaatveranderingen door de eeuwen heen. Het is een op en neer van warmer en kouder, van smeltende en weer vastvriezende ijskappen. De oorzaken daarvan zijn bij mijn weten nog niet begrepen. Al zou de mens met zijn rotzooi een zekere bijdrage leveren tot die gigantische processen, groot kan die niet zijn.
Maar laat hij vooral geloven van wél. Hier en daar een beetje schonere wereld is nooit weg. En het geeft hem een lekker gevoel.

2 reacties

Opgeslagen onder De mens, Klimaat

2 Reacties op “Anderhalve graad

  1. Mijn intuïtie, deels gebaseerd op empirische ervaring, geeft aan dat er een verband tussen temperatuur en baardgroei is. Vaker scheren tijdens de afgelopen twee zachte winters. Ook dit jaar dit fenomeen tot nu toe weer gesignaleerd. Dat dit aan de kwaliteit van de scheermesjes is te wijten, acht ik uitgesloten.

  2. Interessante hypothese, is in Parijs helaas onbesproken gebleven.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s