Scheurstein

SchiersteiMet een auto over Duitse Autobahnen scheuren gaat steeds moeilijker. Dat komt omdat de bruggen over de Autobahnen nogal verrot zijn; daarover berichtte ik reeds. Er wordt wat gedaan, maar te weinig en te langzaam, wat bij zoveel in dit bedachtzame land het geval is.

Schierstei2Scheuren zitten er in de Schiersteinerbrug tussen Wiesbaden en Mainz. Zulke grote dat de brug gesloten moest worden voor alle verkeer. Er is een pijler verzakt. Dat deze brug in een beroerde toestand is, was al bekend. Er wordt ook al een nieuwe gebouwd, maar die is pas in 2019 (!)  klaar en voorziet niet in een nieuwe toevoerbrug naar de eigenlijke brug, en juist daar zit het acute probleem. De bondsstaat Rheinland-Pfalz (links op de foto) ligt om politieke redenen behoorlijk dwars.

Personenverkeer is sterk vertraagd (stadsbrug, trein, pontje), vrachtvervoer onmogelijk. De economische schade zal  enorm zijn en kan als dit lang gaat duren de kosten van een nieuwe brug overtreffen. Stel, uw fabriek of transportfirma ligt juist in de uiterwaard op de andere oever… .

Actuele Nederlandstalige info hier. Wilt U vanuit Nederland in de richting Mannheim – Basel rijden? Neem de A3 via Frankfurt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Duitsland

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s