Samenval 1

Soms gebeurt het dat ik iets denk of lees of schrijf en dat de radio op precies hetzelfde ogenblik hetzelfde woord gebruikt. Dat is me onlangs zelfs gebeurd met het woord Abyssinien, dat toch werkelijk niet vaak voorkomt.

En zoëven las ik het woord Tenor (‘teneur’) in een te corrigeren tekst van mezelf, terwijl de radio het op hetzelfde ogenblik had over een Tenor (een zanger).

Zie nu ook Samenval 2.

5 reacties

Opgeslagen onder Onzin

5 Reacties op “Samenval 1

  1. Grappige dingen zijn dat. Kort geleden maakte ik iets vergelijkbaars mee. Niet helemaal hetzelfde want er zat een korte tijd tussen, maar niet minder verrassend. Ik schreef een sinterklaasgedicht in het Duits (huzarenstukje voor mij!) waarbij ik moest rijmen op ‘zappeln’ want het ging over vissen. In een online rijmwoordenboek vond ik ‘Kappeln’. Ik zocht dat op, en aangezien Kappeln aan het water ligt en er dus gevist kan worden was dit een heel bruikbaar rijmwoord. Ik kon mij niet herinneren ooit van de plaats gehoord te hebben. Maar toen ik een paar minuten later in een kast zat te rommelen op zoek naar een schrijfblok dat nog lege blaadjes bevatte (ik heb heel veel schrijfblokken en ze zijn allemaal half vol) trof ik daar, tot mijn stomme verbazing, op een van de beschreven blaadjes in mijn eigen handschrift een aantekening aan: “Segelschiff Fulvia, Kappeln a/d Schlei.” Jaren geleden is mijn echtgenoot daarvandaan op uitnodiging van iemand van Siemens meegegaan op een zeiltocht.

  2. Het valt op dit moment wel mee, maar ik heb dit regelmatig meegemaakt zelfs met iets 3-voudigs. Je zou er nog gelovig van worden. 😉

    Een hele aparte was tijdens m’n eerste fietsvakantie met een schoolvriend in de Ardennen. Om een of ander reden zei ik pssss en toen ik ophield begon zijn voorband met pssss. Destijds lagen we in een deuk, dat was de geinigste lekke band ooit.

  3. Zo viel afgelopen maandag Drimmelen ineens drie keer in mijn blikveld (een leuk stuk overigens) na Drimmelloze decennia.

  4. Had het op dit eigenste ogenblik zelfs. Want toen ik net dacht: “Je zou er nog gelovig van worden”, las ik nog geen split second later exact dezelfde zin in de reactie van Ximaar !!! 🙂

  5. L

    Ja, dat valt mij dus ook op! Zo toevallig is het blijkbaar niet, maar het is een heel vreemde gewaarwording.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.