Versleten

Mijn woordenboek Engels is niet actueel en tot op de draad versleten. Zal ik nou nog een nieuw kopen of het maar uitzitten met het oude, omdat ik toch al bijna dood ben? Nee, ik koop nog een nieuw.

8 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijk

8 Reacties op “Versleten

  1. Wieneke

    Wat een rare gedachte nu toch zo opeens? Al zou je er maar een week plezier van hebben, dan is de aankoop nog helemaal verantwoord. Ik hoop natuurlijk dat je er nog jaren en jaren plezier van hebt 🙂

  2. Dat wordt dan weer slepen vanuit Nederland met de feestdagen. Ik wou namelijk met de trein gaan, maar de Duitse spoorwegen staken misschien weer.

  3. Zelf gebruik ik al jaren geen papieren woordenboeken meer. Ik gebruik translate.google.com of babelfish en soms wikipedia. Dwz ik zoek het daar in een bepaalde taal op en kies dan voor een andere taal in de linker kolom. Laatst nog prima gebruikt om te bepalen of een cyrillische text in het Russisch of Ukrains was geschreven.

    Я не використовую паперові словники протягом багатьох років більше. Я використовую translate.google.com або Babelfish, а іноді і Вікіпедії. Тобто я знайти його там на одній мові, а потім вибрати іншу мову в лівій колонці. Зовсім недавно успішно використаний для визначення, чи був він написаний на кирилиці текст російською або українською мовою.

  4. De grote kwaliteitswoordenboeken zijn niet in het internet, en bovendien, dat bladert zo ongelukkig.
    Het is dat ik geen Oekrussisch ken, anders had ik vast heel wat te vitten op je google-vertaling. Ik heb je oorspronkelijke tekst door dat programma even in het Arabisch laten vertalen en daar lees ik juist dat jij ‘vele jaren papieren woordenboeken kunt gebruiken’. Ga er maar aanstaan.

  5. O ja, google translate is voor amateurs die even snel een benaderinkje nodig hebben. De prof blijft het doen met Van Dale.

  6. Je kunt natuurlijk ook het elektronische woordenboek kopen, best handig, als je het tenminste nodig hebt op momenten dat je in de buurt van de computer zit. Al moet ik zeggen dat bladeren ook wel lekker is. Ik heb onlangs nog twee(!) goedkope Du-Nl woordenboekjes erbij gekocht zodat ik er overal een voor het grijpen heb als ik zit of lig te lezen.

  7. De grote van Dale woordenboeken zijn niet electronisch verkrijgbaar.

  8. Die grote Van Dales zijn een zegen: als ik me herinner wat er daarvoor was… gruwelijk!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s