No more whisky?

_77681910_77681908Het is wel mooi dat niet langer één man (Napoleon, Hitler) over het lot van ons subcontinentje kan beschikken. Maar dat nu een aantal whisky-slurpende, rokken dragende mannen dat kan doen is toch maar een kleine vooruitgang. Stel dat ze Yes kiezen, dat zou toch by the wild rabbits off zijn! Dan willen de Catalanen, de Vlamen, de Beieren en last, but not least de Engelsen ook. Want Restbrittannië zou zich ontpoppen als een onhebbelijke, sjofele tea-party die bij de volgende gelegenheid de EU wil verlaten. Ben benieuwd of dan het bankwezen ook weggaat uit London. Poetin hoeft alleen maar met stoffer en blik langs te komen om de scherven van Europa op te vegen. Dan hebben we weer éen man die over ons lot beschikt.
Ik heb mijn centjes maar vast weggehaald bij de Bank of Scotland en zal in geval van Yes alleen nog maar whiskey drinken. Ook al smaakt dat minder.

10 reacties

Opgeslagen onder Europa

10 Reacties op “No more whisky?

 1. Ook als het ‘nee’ wordt, zijn de marges dermate klein, met als gevolg dat de geloofwaardigheid van het Britse politieke systeem zwaar wordt beschadigd. En of het nu een ‘ja’ of een ‘nee’ wordt, in beide gevallen is uiteindelijk de EU-belastingbetaler weer duurder uit.
  En Poetin denkt “Quod licet jovi, licet bovi.”

 2. Heb een weddenschap lopen dat het Schotse referendum op een ‘nee’ uitloopt. Inzet is een fles Noord-Ierse whiskey.

 3. De tering, pardon de teerling is geworpen: Schotland blijft.

  Glaswegians en Dundonians schijnen de meest fervente Yes-stemmers geweest te zijn. Zijn er onder hen misschien de meeste Henks en Ingrids?

  Inderdaad zou Cameron nu snel moeten overdenken wat er rot is in zijn rijk, maar ik vrees dat de man en zijn omgeving daartoe niet in staat zijn. De vorige week nog met trillende lippen gedane beloften in die richting zullen alweer vergeten zijn.

  ‘Maar het referendum is toch een prachtig staaltje van echte democratie?‘ wordt er gezegd. Ik blijf erbij, het is levensgevaarlijk dat een paar zulthoofden in whiskynevel een half continent kunnen ontwrichten.

  De hele affaire heeft blijvende schade opgeleverd: ik breng mijn spaarcentjes niet meer terug naar de Bank of Scotland. That will teach them!

  Nessie, het monster van Loch Ness, kan ook blijven waar zij is. De Hessische Rundfunk had haar asyl aangeboden in de Edersee, voor het geval dat. Want U had het misschien niet gedacht: Nessie was tegen onafhankelijkheid!

  Proost, King Billy!

 4. Het compromis is ook de Britten niet vreemd. En dus komt er meer vrijheid voor de Schotten op financieel gebied, een eigen begroting en minder bestuur vanuit Londen. Was dat niet uiteindelijk gewoon de bedoeling…:)

 5. @Meninggever: Het zou mooi zijn als het zo ging. En misschien kunnen ook andere landen, bijv. Spanje, hierdoor geïnspiereerd worden het nodige te doen om separatisme te voorkomen.

 6. Ik zat hier al met gekromde tenen, want als eenmaal Schotten gaan beginnen met zelfstandigheid en zo…. dan komen de Friezen misschien ook op ideeën en dat zou verschrikkelijk zijn. Nu hebben we een paar van die dwaallichten, die van Harlingen een wereldhaven willen maken, in de FNP zitten, maar die stoppen we de bek vol met suikerbrood. 🙂

 7. Ach, ik houd van Schotten. Het was natuurlijk Schotse dwarsigheid, ze hebben de pest aan die kakbritten maar ze weten uiteindelijk best waar ieders belangen het beste mee gediend zijn. Gewoon een pesterijtje:-)
  Ik zou die grap ook wel eens in Groningen willen uithalen, tenslotte hebben we hier nog altijd gas 😛

 8. Aha, niet alleen Friesland, maar ook Groningen wil los. Lijkt me helemaal niet erg als we een heel sterke Europese regering krijgen met honderd leden. Meer Brussel, geen Berlijn, Parijs en Den Haag meer.

 9. Nee niet los hoor, alleen even die aardgasbatenslurpende randstad aan het schrikken maken. Dat levert vast wel wat mooie beloftes op voor betere compensatie van NAM-schade.

 10. Ach Tsjechie en Slowakije zijn al 20 jaar terug uit elkaar gegaan. Beide zitten in de EU. De een heeft de Euro en de ander niet. Daar hebben we mooit iemand over gehoord. Maar als het om GB gaat dan moet iedereen het weten. Terwijl Scotland niet meer wil dan dezelfde status krijgen als het Eiland Man of Canada. Dwz ze houden gewoon hetzelfde staatshoofd en zitten niet steeds opgescheept met die Engelse regeringen die overal tegen zijn.

  Neem overigens aan dat er met de uitslag geknoeid is. Waren er (voldoende) onafhankelijke OVSE-waarnemers?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s