Op de vlucht

magadan1Meer dan 200.000 Oekraïeners waren op het idee gekomen naar Rusland te vluchten. Daar konden zij zich aanmelden voor herhuisvesting, en inderdaad, al spoedig konden bij voorbeeld 200 personen een nieuwe woning betrekken in …. Magadan, oorlogshaven en voormalig doorgangskamp van de Gulag, 8.000 kilometer verderop in het uiterste oosten van het land, gem. maximumtemperatuur in augustus 14,9˚, in januari –14,8˚. De bevolking was daar sterk afgenomen en er staan dus heel wat huizen leeg. Gezellie. Wat die mensen eventueel te vertellen hebben over de toestanden in de oostelijke Oekraine zal daar niemand willen horen. Er zijn nog vele andere fijne bestemmingen, die de betrokkenen niet altijd van te voren worden meegedeeld. De oude Russische gewoonte, bevolkingsgroepen door het land te sleuren is blijkbaar nog springlevend.

5 reacties

Opgeslagen onder Politiek

5 Reacties op “Op de vlucht

 1. Een aanrader. Waar Poetin & Co al jarenlang mee bezig zijn. Heldere achtergrond uiteenzetting van Markus Wehner, die weet waarover hij schrijft. In het artikel een link naar “Putins Macht”. Aanvullend op Markus Wehner.
  Roept slechts vragen op waarom de EU is aangevangen met Oekraine op deze wijze, terwijl overal signalen waren, reeds in de jaren ’90, maar niet zijn opgepikt, genegeerd of verzwegen zijn.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/wie-putin-seit-jahren-seine-grossmachtplaene-umsetzt-13139437-p2.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2

 2. Ja, ik vrees dat Duitsland al volgend jaar weer genoodzaakt zal zijn, nieuwe schulden te maken.
  Intussen kunnen wij onze spierballen aanspannen om vol bravoure de mug IS plat te slaan. Of tenminste dat gaat lukken? Muggen zijn bekend om hun vermogen aan meppende mensen te ontkomen.

 3. Iets zoals Juncker zichzelf relativerend omschreef. “Een mug kan een leeuw niet doden, maar wel tot waanzin brengen.” IS mag een muggenplaag zijn, Poetin niet. Nauwelijk te lezen in de Westerse pers, geen mededelingen uit Brussel, maar Gazprom deelt een speldeprik uit en knijpt gastoevoer naar bedrijven in de EU af.

 4. Doch doch, dat stond wel in de krant. Ik reken al lang met koudere winters – in onze woningen wel te verstaan. Een beetje overdreven warm was het de laatste jaren wel; vaak draag ik ’s winters zomerkleren wegens de hitte in gebouwen. Als de woningen net zo warm zouden zijn als in 1965 was het toch ook goed?
  Met de piloten van de Lufthansa hoeven we m.i. geen medelijden te hebben als zij door afsluiting van het Russische luchtruim werkloos worden. Zij hebben zulke prachtige regelingen …

 5. Het grootste land ter wereld kent andere mores dan een Madurolandje als NL of zelfs Duitsland. Men sleept er al decennia lang mensenmassa’s heen en weer. Schandelijke zuiveringen, onrecht, moord en doodslag. Niets nieuws wat er nu plaatsvindt dus. Poetin als nieuwe Stalin, geen Rus die er mee bezig is. En de Oekraine is ook een land met een bijzondere staat van dienst. Kortom, wij snappen maar weinig van de moraal en mentaliteit daar. Misschien zelf gaan wonen? Ik moet er zelf even niet aan denken….maar toch…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.