Niets aan de hand

Obama heeft gesproken: de NAVO zal niet ingrijpen bij Poetins oprukken in Oekraïne. Wisten we al, maar af en toe een duidelijk woord kan geen kwaad. Natuurlijk komen er wel verdere sancties, anders zou het Westen zwak schijnen, nietwaar. Tut tut; stoute Poetin toch!

Gisteren voor slechts 1,47 getankt. De pruimen kostten 0.99 per kilo. Mijn spaarcentjes worden nog steeds meer waard. Niets aan de hand dus? Ik ben er niet gerust op: Finland en Oostenrijk zijn immers ook geen lid van de NAVO.

Met de Kerst dus veel vluchtelingen uit Oekraïne, niet allemaal van de chique soort, maar in ieder geval blank en dikwijls behoorlijk geschoold, zodat de Duitsers zelf alweer geen kindertjes hoeven te maken. Toch zal er hier veel deining ontstaan, zoals altijd over het onderwerp buitenlanders. Bovendien zal er geen plaats zijn in de herberg: er is nu al geconstateerd dat er te weinig onderkomens voor vluchtelingen zijn.

9 reacties

Opgeslagen onder Europa, Politiek

9 Reacties op “Niets aan de hand

 1. De vluchtlocaties in Amsterdam worden misschien vervangen door landelijke b&b&b’s (bed&bad&brood).
  Dat we die nodig hebben is duidelijk.
  Bezorgde groet,

 2. Natuurlijk zijn Oostenrijk en Finland niet noord-atlantisch. Dat geldt ook voor de Ukraïne en wat mij betreft voor Duitsland en Nederland die door de Noordzee gescheiden zijn van de Noord-Atlantische Oceaan. De Navo was er tegen het Warschaupact. Dat pact is al jaren opgeheven en nu probeert de Navo haar gebied uit te breiden. Dat lijdt alleen maar tot spanningen en die willen ze oplossen met oorlogje spelen. Moet daar niet eens goed over nagedacht worden?

 3. Het is waar: de NAVO en de EU hebben wel een eindweegs richting Oekraine gedroomd. Volkomen zinloos: geen van beide clubs zou bij toetreding van dat land gebaat zijn. Maar in de laatste maanden is het toch vooral Rusland dat oorlogje speelt en zijn gebied uitbreidt. Poetin heeft het niet bij denken en praten gelaten. Binnenkort heeft hij de halve Oekraine, misschien zelfs de hele. En zou hij dan ophouden? Ik vrees van niet. Behalve landjepik heeft de man nauwelijks hobbies; voor dat judo wordt hij langzamerhand te oud.
  Omdat de NAVO (heel misschien) alleen iets doet voor zijn leden, lopen Oostenrijk en Finland nogal gevaar. En dus de EU.

 4. Bob

  Rusland valt Finland niet binnen omdat er niets te halen valt, en Oostenrijk niet omdat dat te moeilijk is met al die bergen.

 5. Nee, met een leger binnenmarcheren, dat zal hij niet doen, dat is ouderwets, dat doet hij zelfs in Oekraïne niet. Maar hij kan heel vervelend worden daar.

 6. Blijft de knellende vraag hoe iemand kan tanken voor slechts 1,47.

 7. Dat was Super E10, iets goedkoper dan gewone Super. Dat kan in Duitsland, soms. Moet in de staat Luxemburg ook mogelijk zijn.

 8. O, per liter. Dat zei je er niet bij 😀

 9. Als je net even over de grens rijdt achter Nijmegen kom je al 15 cent per liter goedkoper uit, nog wat dieper het land in en je zit al snel op 20 cent per liter voordeel. Niet mis. En het beste fruit uit Holland vindt je ook in Duitsland…heel gek….

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s