Ontwerp voor een IS-klantje

Ik probeer maar wat:

 • Fascistische opvoeding in het ouderlijk huis. Veel huiselijk geweld van vader en evt. broer(s). Tegenstrijdig wereldbeeld, irrationele bevelen.
 • Na twee keer blijven zitten toch nog geslaagd voor het MBO. Maar het helpt niet, je vindt geen baan. Ze moeten je niet, en op je betere ogenblikken begrijp je dat best. Mogelijkheid A: bij je thuis zijn ze moslim, al doen ze er weinig aan, en dat blieven die Hollanders niet. Mogelijkheid B: je bent een stomme oen die eigenlijk niks goed kan en alles klote vindt. De meiden zien je ook niet staan. Mogelijkheid C = A+ B.
 • Rondhangen met maten bij het winkelcentrum: watjes en ouwe zakken bang maken, af en toe een diefstalletje of een geintje.
 • Veel achter de PC op je kamertje in Spijkenisse/ Tilburg/ Enschede/ Laakkwartier. Verslaafd aan schietspelletjes: je wordt steeds handiger in het neerknallen van tegenstanders. Het bloed spat over het scherm.
 • Bij het winkelcentrum is er een wat oudere gast die vertelt over de islam en de djihad enzo. Ze zeggen dat hij een salafist is (sala-wat?), maar wat kan het schelen. Hij belooft een reis naar Turkije en opleiding in militaire vaardigheden. Dat lijkt je wel wat, nou eens in het echt schieten. Twee maten van je willen ook; eentje ging altijd al bidden Maar zou dat echt waar zijn, van die reis en die opleiding ?
 • Verdomd, die gast heeft niet gelogen: er is een all-inn reis voor je geboekt naar de Turkse zuidkust. Drie dagen mag je daar blijven, zwembad, mooi weer, allemaal gasten die jou helemaal zien zitten; zo’n coole vakantie heb je nog nooit gehad. ’s Avonds cursus; niet zuipen. Op de vierde avond word je in een bus gezet met onbekende bestemming.

10 reacties

Opgeslagen onder Islam, Nabije_Oosten, Nederland

10 Reacties op “Ontwerp voor een IS-klantje

 1. Recept of symptomen? Zo gezond zijn samenlevingen en religie’s niet.

 2. Als je uit de bus stapt blijkt dat het een enkele reis is.

  Sommige zeggen dan dat dit slechts een tussenstop is naar de Hemel met …..

  Natuurlijk is er net zo eenvoudig een vergelijkbare variant voor de rechts-extremistische jeugd in dezelfde plaatsen te bedenken.

  Bezorgde groet,

 3. Ja, dat is precies hetzelfde soort jongens. Maar rechtsextreem is slecht georganiseerd en heeft momenteel geen pakkend ideologietje achter de hand.

 4. Zou heel goed kunnen.

 5. Ja…. en dat moeder en zus(sen) erg onderdrukt worden in het gezin zorgt ook niet echt voor de verstandige noot. Toch doet zus/doen zussen het heel aardig op school……. en dat is dan ook weer zeer frustrerend voor een ‘echte man’.

 6. Zou het echt allemaal zo simpel zijn. Als je echt nergens voor deugt is er altijd nog de weg van de criminaliteit. Veel meer in te verdienen en onder je straatvrienden meer aanzien. Wat heb je er nu aan om zgn. heldendaden te verrichten als barbaarse terrorist zonder dat iemand het in jouw buurt zien? Is dan toch dat geloof in Allah de leidraad? Kan het me niet voorstellen…

 7. Bob

  Nou ja zeg, een beetje kort door de bocht voor jouw doen.

 8. Bob

  Sorry, je hebt het waarschijnlijk niet serieus bedoeld, maar geschreven voor de entertainment-value.

 9. Toevallig las ik bij De Speld, dat er tegenwoordig meer keus is voor de aankomende terrorist.
  http://www.speld.nl/2014/08/13/wat-past-bij-jou-al-qaida-is-of-toch-maar-boko-haram/
  (Die markt is duidelijk aan het liberaliseren.)

 10. @Bob: Nu heb ik eindelijk maar eens de uitdrukking ‘kort door de bocht’ opgezocht, die ik al zo vaak gehoord had, maar waarvan ik de betekenis niet kende. De grote Van Dale stelde teleur; in het internet heb ik een aantal betekenissen gevonden, zoals: ‘voorbarig; nuanceringen negerend; ongenuanceerd; zwart-wit’.
  De meest aansprekende verklaring vond ik: “Je roept iets wat misschien in de grote lijnen wel aardig zou kunnen kloppen, maar wat makkelijk onderuit te schoppen is als je je wat meer in de materie zou verdiepen.”
  En dit wil jij, Bob, dus op mijn tekstje over het IS-klantje van toepassing doen zijn. Dat mag hoor, klopt helemaal; ik deed zomaar een poging en had niet de pretentie iets te beweren of de ultieme beschrijving van de Werdegang van zo‘n joch te geven. Maar een eventuele entertainment value speelde me zeker niet door het hoofd. Ik vind de ontwikkeling van die bende in het geheel niet onderhoudend; integendeel.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.