Dierendelicatessen

Heeft de Partij voor de Dieren al geprotesteerd? Het ziet ernaar uit dat vooral de dieren in Russische dierentuinen benadeeld worden door de sancties van het verdorven en oorlogszuchtige Westen. Mensen ook wel, maar die moeten niet zeuren; die kunnen immers net zo goed kool eten, en oma heeft nog heerlijke recepten voor aardappelsoep. Een citaat uit een interview van De Morgen met een medewerkster van de Moskouse dierentuin (ik ontdek zes belgicismen):

“We gebruiken over het algemeen ingevoerd voedsel, omwille van verschillende redenen: het is goedkoper en de dieren hebben het liever,” aldus de woordvoerster van de zoo. “We onderzoeken nu de mogelijkheden om het voedsel te vervangen, maar dat gaat niet eenvoudig zijn.”
De woordvoerster is vooral bezorgd over de bevoorrading van vis en verse groenten en fruit, vooral appels en selder. “Veel dieren eten appels, en die importeren we uit Polen, omdat ze niet duur zijn en van een goede kwaliteit”, zegt ze.

Vreemd toch dat een vrij groot land als Rusland nog steeds de helft van al zijn voedsel importeert.

9 reacties

Opgeslagen onder Dieren, Politiek

9 Reacties op “Dierendelicatessen

 1. Zelfvoorzienend zijn in oorlogstijd is bij ouderwetse oorlogen altijd belangrijk geweest.

  Maar Rusland overleefde ook veel oorlogen op moed en doorzettingsvermogen.

  Vriendelijke groet,

 2. Dat bedoel ik: Russen hoeven eigenlijk niet te eten. En intussen worden dan bij ons de appels en de spinazie goedkoper.

 3. Is ‘het Westen’ werkelijk in staat zich in te leven in de Russische volksziel?
  Gevoed uit het verleden worden liefde voor en trots op het vaderland mede getoond door gezamenlijk in gelatenheid genoegen te nemen met collaterale schade. Ook persoonlijk. Zelf ervaren, Russen en Russinnen kunnen Poetin diep verachten, maar tegelijkertijd uiterst nationalistisch zijn, ‘Het Westen’ als een serieuze bedreiging zien voor het heilige Russische vaderland en vanuit hun geschiedenis het opereren door ‘het Westen’ associeren met fascistische methoden.

 4. Ach, die volksziel, daar geloof ik nooit zo in. Evenmin als in het ‘Westen’ overigens. Maar dat het afzien de Russen wel ligt geloof ik graag.
  Er komen wel heel goede pianisten en andere musici uit Rusland. De paar vakgenoten die ik heb leren kennen waren nogal alcoholisch.

 5. Ach, de Russen drinken zoveel om de westerse groente te vergeten. Wodka is bovendien een probaat middel tegen de vergrijzing:
  http://goliathski.blogspot.nl/2010/01/rusland-en-de-aanpak-van-het.html

 6. Oekraine was en is nog altijd de graanschuur waaruit veel Russen hun dagelijks brood halen. Zal ook wel wat veranderen dan.

 7. Het afzien der Russen omdat ze niet langer meer lekkere groenten en zo uit onze landen kunnen bekomen in de super zal veel moeilijker worden dan in de sovjet-tijd. Toen had de Rus in de straat (de bonzen wel, hoor) geen idee van de geneugten van goed voedsel en allerlei luxe dingen. Wat je niet weet, mis je ook niet snel.
  Het is inderdaad erg raar dat zo’n vreselijk groot land niet zelfvoorzienend is.

 8. Ach die arme dierentuindieren, altijd weer de dupe van oorlogen. De kool schijnt merkwaardig genoeg ook voor een groot deel uit Nederland te komen. Misschien moeten de restaurants maar giraffenbiefstukjes en nijlpaardstoofpot gaan serveren.

 9. Bij calamiteiten worden in Nederland alleen de bezoekers geholpen met hun vlucht naar buiten.
  De vaste bewoners worden allemaal aan hun lot over gelaten.

  De verkoop van afgeschoten en vergaste dieren uit Nederlandse Natuurgebieden gaat ook gewoon door.

  Vriendelijke groet,

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s