Sint Juttemis

‘Komt de dadjjaal [= een soort islamitische Antichrist] als Palestina is bevrijd?’ werd er gevraagd. Nee meneer, want 1) de daddjaal bestaat niet; het is maar een figuur uit een verhaal; 2) Palestina wordt niet bevrijd; daar is een lijdensweg gepland tot in eeuwen der eeuwigheid.

Wat willen die Israëli’s toch met de Palestijnen? Ik begrijp dat ze het liefst zouden hebben dat er helemaal geen Palestijnen waren. Ze hebben een bord voor hun kop, want onder hun ogen wonen er een stuk of 5.000.000, maar genocide, waarvan ze soms worden beschuldigd, bedrijven ze toch niet. Genocide gaat anders. Steeds maken ze weer een paar Palestijnen dood; dat zet toch geen zoden aan de dijk? Sinds 2009 waren het er iets van 700 (info B’Tselem ); daarvoor waren het er wederzijds veel meer. Daarbij zijn niet meegeteld de zieken die stierven doordat hun de toegang tot medische behandeling werd onthouden en de mensen die van ellende zijn gestorven. De Palestijnse doden overtreffen in aantal verre de Israëlische, maar echt veel zijn het er niet. Alleen al in de Gazastrook zitten 1.700.000 mensen samengepakt, dus ze kunnen nog heel lang voort. Gezellig hoor, zo’n vredesproces.

3 reacties

Opgeslagen onder Nabije_Oosten

3 Reacties op “Sint Juttemis

 1. Dit logje is helaas maar al te waar en de voorspelling ook denk ik.

 2. Gazastrook het kleinste stukje zandstrand te vergelijken met Zandvoort naar Noordwijk.
  Het blijft een treurige geschiedenis!

  Nog even en alle Israëliërs en Palestijnen gaan naar de Filistijnen.

  Bezorgde groet,

 3. Emigrant

  De staat Israël is niet veel groter. En op die postzegel zouden dan twee staten moeten komen. Wie het gelooft wordt zalig.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s