Vijfde colonne

Een kleine bloemlezing uit de reacties bij het nieuws over de anti-Russische sancties van de G7 op het Duitse T-Online-forum vanochtend:

Domme inmenging van het westen in Russische grondrechten! De jood Arsenij Jazenjuk werd door de USA als Oekraïnse stadhouder aangesteld om Amerika’s invloed te beschermen! Poetin heeft toch het recht zijn landgenoten, welke nu door Arsenij Jazenjuk gediscrimineerd worden te beschermen!!!!

Een reaguurster bracht als het ware een kleine correctie aan:

Het zijn niet zijn landgenoten. Het zijn Russisch sprekende Oekraïeners 🙂
Toch bewonder ik het geduld van deze man.

De Verenigde Staten van EuropAmerika en ik vermoeden, dat er nog meer pro-westerse provocateurs naar Oost-Oekraine gestuurd gaan worden.

Als ik die foto van die gezellig bij elkaar zittende West-maffia alleen al zie …
Vooral het Bondsbroekpak, aangekleed door de Chinese topdesigner Tsu-Eng.

Maar er zijn ook tegengeluiden: 60% voor Putin, 40% tegen schat ik zo. Zoals gezegd, dit is een bijzonder domme tokkie-babbelbox, met af en toe ook verstandige woorden:

De drug heet ‘Rusland’, het drugskartel bestaat uit separatisten en een Russische leiding die irrationeel genoeg is om de gijzelnemers in de Oost-Oekraïne de vrije hand te laten. Poetin en Lavrov hebben blijkbaar besloten de irrationele weg te gaan. De negatieve reacties van de internationale economie kunnen hun niet schelen en vermoedelijk geldt dat ook voor alle economische sancties die de G7 ooit kunnen besluiten. Poetin hoeft niet meer bang te zijn voor armoede, dat risico heeft hij voor zichzelf al uitgebannen. Dat het de Russische bevolking zal raken is hem, zo irrationeel als hij handelt, onverschillig. Het Westen is tot bezonnenheid veroordeeld, want irrationaliteit is met geen argument te bestrijden. Hetzij dan met massaprotesten in Rusland zelf, maar die zijn op korte termijn niet te verwachten. Poetin heeft besloten de wereldeconomie mee te trekken in een recessie, en die recessie zal niet alleen de Poetin-critici, maar ook alle Poetin-fans op dezelfde manier treffen.

Het betaalde pro-Poetin-tuig is weer bezig. Het is niet te harden. Ga dan allemaal naar Rusland, als het daar zo fijn is! Jullie missen de Muur, dat is alles. Ik word er kotsmisselijk van.

Bij dat laatste kan ik mij wel aansluiten.

2 reacties

Opgeslagen onder Deutschland, Europa, Politiek

2 Reacties op “Vijfde colonne

  1. Het is maar wat gemakkelijk om veelal anoniem iets op internet te slingeren.
    Dan toch wat meer vertrouwen in de opiniepeiling van het Allenbach Institut.
    http://www.google.de/search?sourceid=navclient&hl=de&ie=UTF-8&rlz=1T4ASUT_deDE461DE461&q=allenbach+umfrage+russland#hl=de&q=allensbach+umfrage+russland&start=10

  2. Ja gelukkig, daar heb ik ook meer vertrouwen in. Maar ik vond het wel schilderachtig om even op deze toch zeer duidelijk uit de goot opklinkende geluiden te wijzen. De suggestie dat het ‘betaald pro-Putin-tuig’ is, is ook niet van de hand te wijzen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.