Reine WC

Soms krijg je door een terloops zinnetje een inkijkje in het verleden. Een zeer oude mevrouw vertelde dat een vriendin en zij aan het winkelen waren — dat moet in de jaren dertig geweest zijn — en allebei ergens naar de WC gingen. Toen de eerste uit het hokje kwam vroeg de toiletjuffrouw: Soll ich wischen oder sind Sie verwandt? (Moet ik de bril schoonmaken, of bent u familie?)

2 reacties

Opgeslagen onder Deutschland, Duitsland, Vroeger

2 Reacties op “Reine WC

  1. De smetangst ligt nooit ver weg, hoor. Doet me denken aan de uit Azië overgewaaide toiletbrillen met volautomatisch plastic hoesjes overtreksysteem dat enkele jaren geleden nog op de horecabeurs getoond werd. Trouwens, je kijkt je ogen uit als je op toiletbrillen googelen gaat: http://www.eyegiene.nl/swf/content-nl.swf

  2. Die Eyegiene Sanitizers zijn in Duitsland al tamelijk gangbaar geworden, bij voorbeeld in wegrestaurants. In Thailand heb ik op een Japans toilet gezeten met een heel knoppenbord aan de zijkant: waterspuit, föhn, you name it. Ik heb geen knop durven indrukken, uit vrees dat ik gelanceerd zou worden.
    Wat mij bevreemdde in dat vooroorlogse verhaal is dat de smetvrees blijkbaar alleen personen buiten de sibbe gold.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.