Armoede is een keuze

Ha, de pensioenen gaan weer omhoog . De Duitse pensioenen wel te verstaan. Bovendien zegt de regering dat zij veel meer wil doen aan de zorg voor bejaarden, en wel op korte termijn. En dat het beroep van verpleegkundige opgewaardeerd moet worden door betere betaling. Ook heb je in Duitsland nog weinig afbraak van kunst en cultuur. Iedere stad zijn eigen orkest en opera, dat is het ideaal.

Heel anders dan in Nederland dus. De Duitse economie staat er wel beter voor dan de Nederlandse, maar dat verklaart niet het verschil in houding. Nee, armoede is echt een keuze; daarin heeft de Nederlandse voordenker Rutte gelijk.

5 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Economie/Wirtschaft, Nederland

5 Reacties op “Armoede is een keuze

  1. Oh? Als dat een trend wordt krijg ik dubbel! Zonde van het geld hè, die bejaarden.

  2. Hoewel in Duitsland ook niet alles koek en ei is, kan ik slechts adhesie betuigen. Verschillen tussen arm en rijk zijn groot. Echter, de gemeenschapszin, kunst, cultuur, betrokkenheid, Höflichkeit, veelzijdigheid én het prijsniveau, zijn iedere keer weer een verrassing. Zo ook het telefoonnumer op het dorpsplein en in het raadhuis van de volksvertegenwoordiger met naam en toenaam in Berlijn, die de belangen van de regio -“Kreis”- behartigt. Zowaar een vriendelijke secretaresse aan de lijn. En binnen drie dagen antwoord per mail.
    Maar ook Nederland heeft ontegenzeggelijk wel iets. Uiterst selectief uiteraard, Dirk Schümer in de FAZ, in het culturele katern van de zondagseditie
    http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/kunst/rijksmuseum-wieder-geoeffnet-das-boese-und-die-universalkunst-12138771.html?printPagedArticle=true

  3. Ja, daar moet ik maar gauw eens naar toe.

  4. De verschillen tussen rijk en arm zijn groot in Duitsland, zegt King Billy. Inderdaad; of ze in Nederland kleiner zijn is me niet bekend. In ieder geval doen rijke mensen ook wel eens iets aardigs. In Frankfort zou er een Museum voor de Romantiek opgezet worden. De regering in Berlijn betaalt 4 miljoen, maar de stad Frankfort zou de rest moeten betalen. Ineens had die er geen zin in en dreigde het project te laten verzanden. Nu heeft een aantal particulieren ingegrepen en de resterende twee miljoen opgehoest. Zoiets bevalt me. De stad aardig te kakken gezet ook. Onder de vroegere burgemeester Petra Roth was dit niet nodig geweest.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.