Moe? Mat? Verhit?

IFKneipp2Dan is een Kneippanlage misschien ook iets voor U. Ze behoort tot het prettige ouderwets-Duitse gerief dat je soms aantreft op plaatsen waar je eraan toe bent. Deze vond ik in Grünberg, na een warme fietstocht door een tamelijk boomloos landschap; en toen moest ik nog terug.

Je dompelt je onderarmen 15 seconden in het ijskoude water, slaat ze af, laat ze drogen en herhaalt dat een aantal malen. Dan loop je een tijdje in het loopbekken; je tilt je voet steeds helemaal uit het water, als een ooievaar. Dan even eruit en drogen, en nog een paar ronden zo. Verfrissend, kan ik U zeggen. Veel beter dan een ijsco.

Dat water wordt natuurlijk niet gekoeld; het komt eenvoudig ijskoud uit de grond. Er bestaan warme bronnen, maar ook koude.

2 reacties

Opgeslagen onder Duitsland

2 Reacties op “Moe? Mat? Verhit?

  1. Wat een mooie voorziening, en heel nuttig. Ik kan daarvan meepraten want ik doe deze kneippkuren sinds jaar en dag op warme wandeldagen in de bergen. Bij elke ijskoude bergbeek gaan de mouwen omhoog en de schoenen uit en dompelen maar. (Om deze reden duren onze wandelingen altijd erg lang)

  2. Ja, die Kneipp had wel veel pretenties op heelkundig gebied die hij niet waar kon maken, maar dit deugt in ieder geval.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.