Op vakantie 6 – Het vreemde land

Ik kan Nederland, zoals het zich vertoont, nog goed interpreteren. Maar er zijn nieuwe dingen die ik niet ken, zoals:
– Sfeershop. Leuke geschenken vanaf 1 Euro.
– Infosjop. Was vroeger de VVV.
– Bruidsduiven. ‘Bruidsduivenverhuur, tevens levering van heliumballonnen.’ Daar kan ik niet bij. Het heeft mij vaak verdroten dat ik niet getrouwd ben, maar misschien ben ik wel aan een verschrikking ontsnapt. Die schijten toch het hele bed vol?

Nog iets serieuzers van Nederland wat ik niet begrijp. Twee broertjes zijn door hun vader vermoord en het land is in diepe rouw gedompeld. Die jongens behoeven geen medelijden, die hebben even kort geleden en merken nu nergens meer iets van; de vader ook niet. De eventuele moeder, grootouders, andere familieleden en vriendjes, die zijn zeker diep verdrietig nu; die rouwen en kunnen ook wat medeleven gebruiken. Maar toch niet van het hele land? Daar zouden ze onder verpletterd raken. Laat ieder alsjeblieft alleen over zijn nabije doden rouwen. Ik ken deze mensen niet, dus ik ben ook niet bedroefd. Misschien heb ik eelt op mijn ziel, omdat dit soort familiedrama’s in Duitsland gemiddeld eens per veertien dagen in de krant staat. Het lijkt een typisch Duits misdrijf.
Medeleven is nog eerder op zijn plaats bij voorbeeld bij een meisje dat tien jaar door een bruut in een kelder gevangen is gehouden. Dat heeft langdurig geleden en zal nog veel tijd en hulp nodig hebben om het te verwerken en terug te keren tot een normaal leven. Maar ook daar geldt: verpletter haar niet. Het beste wat je kunt doen is haar afschermen voor de media.

In grote lijnen doemt het volgende beeld op:
Nederlanders zijn diep begaan met andermans dode kinderen, en met dieren (bultrug, slang). Daarentegen mogen moslims, bejaarden en chronisch zieken voortaan verrekken. Als ik hier langer ben kan ik het beeld hopelijk wat scherper krijgen.

De moslimhaat is misschien al over zijn hoogtepunt heen. Dagblad Trouw had zaterdag een reportage op grond van ‘eigen onderzoek’: in de Haagse Schilderswijk is er een hoek waar salafistische moslims in de meerderheid zijn, die andersdenkenden lastig vallen. Een klein kalifaat, aldus Trouw. Dat woord zal zeker niet door die moslims zijn gebruikt; het stamt van de hetzerin Bat Ye’or. In dat hele artikel stond niets wat zelfs ik niet al tien jaar wist. Uit inderhaast gedaan eigen onderzoek van de gemeente Den Haag bleek dat de overlast nogal meeviel. Dat kan ook tendentieus zijn. Natuurlijk gaat de heer Wilders vandaag een werkbezoek brengen aan het rampgebied; dat ligt in zijn aard. Maar verder viel het me juist op dat er helemaal geen koninkrijksbrede rel over ontstond. Misschien is de anti-islamgolf inderdaad alweer aan het wegebben.

De opkomst van Salafisten, Neo-Nazi’s en dat soort volk kan wel voorkomen worden, maar dat is arbeidsintensief en duur. Dan moet je jonge kinderen buiten het ouderlijk huis kansen geven zich te ontplooien, in een jeugdhonk, muziekschool, sportvereniging e.d., en hun ook op langere termijn laten merken dat ze erbij horen en voor vol worden aangezien. Dat is in Nederland niet haalbaar, zowel om financiële als om mentale redenen. Als de rotzakken eenmaal volgroeid zijn kun je ze pas weer aanpakken als ze overtredingen begaan. Het koesteren van dwaze geloofovertuigingen is niet strafbaar, en naar ik vermoed is zelfs het ronselen voor de djihaad in Syrië dat niet. Nederland heeft veel van dat soort moslims; het heeft ze zelf laten gedijen.

5 reacties

Opgeslagen onder Nederland

5 Reacties op “Op vakantie 6 – Het vreemde land

  1. Nederland is een klein land, met een samenleving die eeuwenlang in haar kern naar binnen is gericht om haar ‘eigen -kwetsbare plek’ te behouden, Tegelijkertijd afhankelijk van derden om te kunnen overleven en daarmee vindingrijk te werk gaat en op anticipeert vanuit een christelijk schuldbesef.
    Kortom, ‘het hemd is nader dan de rok’. Als op het hemd een vlekje verschijnt, is het Nederlandse wereldje in alle staten.

  2. Heldere analyse, Emigrant. Stond dit logje nu maar in de grootste krant van Nederland, maar ja dan werd je weer overstelpt met haatmails 😉

  3. Dat mensen in de lage landen soms erg emotioneel reageren op ernstige gebeurtenissen komt ook voort uit het feit dat we relatief lang naief waren en bleven voor wat in het buitenland allang schering en inslag was. Daartoe behoren ook de negatieve kanten van de massa-immigratie. Woon je in Blaricum een probleem dat niet bestaat, in de grote steden daarentegen iets dat elke dag het leven van sommige geboren en getogen ingezetenen kan verpesten. Toch zijn er wel verschillen. Italianen, Spanjaarden, Joegoslaven, Hongaren, Tsjechen, ja zelfs de Polen en de Surinamers integreerden zonder al te grote problemen in de open en liberale Nederlandse samenleving. De Marokkanen en Turken veel minder goed. Is dat beeld elders anders? Nee! Frankrijk en Duitsland gingen ons ver voor. Problemen niet door land van herkomst maar o.a. door geloof en cultuur. Maling hebben aan wetten en regels die niet in heilige boeken zijn opgeschreven. De wet van de jungle belangrijker dan luisteren naar opvoeders en politiemensen. Kortom, chaos alom. En dan ook nog de eigen wetgeving van de Jihad willen invoeren. Is dat nieuw? Nee, in Holland wellicht, in Engeland probeert men het al jaren. Een vreemd cultuur die hier dominant wil zijn wordt met afkeer bejegend. Dat ebt niet weg, dat blijft en zorgt voor tweespalt. Ook in Duitsland, praat met de Duitse bevolking waar deze problemen ook zijn en je hoort taal die lijkt op die van Hitler-Duitsland voor de oorlog. Praat met de Franse bevolking over de ellende met Noord-Afrikaanse jongeren en je snapt dat Front Nationale veel stemmen wint. Het lijkt toch vooral te zitten in de arrogante houding van zgn. democratische bestuurders die wel oog hebben voor de achterstand van de een, maar niet voor de achterstelling van de ander. Die wel wil constateren dat extra hulp nodig is om mensen aan een baan en een huis te helpen, maar niet voor bestrijding van de misdaad die met het jaar groeit. Kortom, kortzichtigheid alom en niet alleen van de kant van de zgn. Wildersaanhangers. Helaas zie ja juist aan de andere kant dat gebrek aan inzicht nu al decennia lang prevaleren.

  4. Hier in Alkmaar hebben we nog een gewone VVV. We hebben hier ook een Knakenwinkel wat nu een Euroshop geworden is. Op de gevel staat met grote letters 1000 artikelen voor 1 Euro. Het is wat werk, maar ik moet toch eens 1000 artikelen in die winkel gaan verzamelen en dan bij de kassa met 1 euro af gaan rekenen. 🙂

  5. @King Billy: (beetje laat, maar ja) Het Nederland dat ik heb meegemaakt was juist volledig open en internationaal! Waar is dat gebleven? In Zweden was er trouwens een vergelijkbare ontwikkeling.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s