Gratis profetieën

De kapper doet het, de televisie doet het, de Maya’s deden het; waarom niet ook ik? Ik voorspel voor 2013:
– de Euro komt in rustiger vaarwater.
– de vraag naar thee in de Verenigde Staten neemt af.
– de Griekse economie trekt iets aan, de Nederlandse vervalt.
– IKEA opent een filiaal in Noord-Korea en laat daar ook meubeltjes fabriceren.
– China moderniseert de oliewinning in zowel Irak als Iran.
– niet Steinbrück, maar Gabriel wordt Kanzlerkandidat voor de SPD in Duitsland. S. blameert zich; G. had altijd benadrukt dat hij er geen zin in had, dus …
– Duitsland krijgt een grote coalitie.
– de regering Rutte valt niet. Voor 2014 moet er ook iets overblijven.

9 reacties

Opgeslagen onder Duitsland, Nederland, Onzin, Politiek

9 Reacties op “Gratis profetieën

  1. Nou, het jaar 2013 kunnen we nu verder wel voor gezien houden. Over naar onze profeet voor 2014. Emigrant, hoe is de situatie nu daar bij jou?

  2. Goed wel, dank je. Morgen naar de dokter voor nog een detail, maar niets ernstigs. Krijg een beetje genoeg van dokters. Nu moet ik mijn nieuwe leven maar eens gaan inrichten, dat was wat in de versukkeling geraakt.

  3. Trijntje

    Ik wens je een heel goed 2013 toe, hopelijk met heel weinig doktersbezoek.
    Maak er wat van, van je nieuwe leven.
    En kijk eind van dit jaar maar eens terug naar je profetieën.

  4. Maar ik mis toch wel jouw weersvoorspelling voor 2013. Want wat doet er voor de Nederlander meer toe dan juist het weer? Ook als hij in de vreemde verkeert.

  5. Ik gok op 3 vulkaanuitbarstingen, 1 op Indonesia, 1 in de Andes en 1 in Alaska. Assad en zijn groepje vluchten naar Qatar en in Syrië wordt het een grotere ellende dan nu.

    De NS en Deutsche Bahn worden overgenomen door een stel rijke Russen.

  6. Na Ximaars drie grote vulkaanuitbarstingen krijgen we geen zomer, vanwege de aswolken, net als in 1816. Dan is dat met de weersvoorspelling ook gelijk geregeld. En dan mislukt de kersenoogst, en nog veel meer. Met Syrië zal het inderdaad wel zo gaan als Ximaar zegt, alleen kan Asad niet naar het vijandige Qatar. Het zal wel Iran worden.
    Jullie ook een goed 2013, ondanks alles.

  7. De wereld wordt er niet fijner op. Het gaat winteren in de landen waar de jongere generatie nog dacht dat de lente zou aanbreken als men de gehate dicators zou verdrijven die strijdende partijen hadden gescheiden. De onrust in de buurlanden doet Israel besluiten op avontuur te gaan en een aanval te doen op installaties waar raketten worden gebouwd of opgesteld om de joodse staat van de aardbodem te laten verdwijnen. Amerika zakt weg in een moeras van fiscale problemen. De westerse cultuur wankelt; zij die terugwillen naar de Middeleeuwen krijgen steeds meer macht in de rest van de wereld. China wordt de grootste economie, een aanslag in Doebai doet ons huiveren. Rusland maakt een revolutie mee, de onderklasse grijpt opnieuw de macht en in ons landje verdwijnt het meest asociale kabinet ooit en wordt vervangen door een kamerbrede coalitie aangevoerd door Alexander Pechtold die laat weten dat ouderen voortaan vallen onder de verplichte euthansiewet. Wie niet werkt moet sterven boven de 65.

  8. @Leo: Eén troost is er dan voor de Nederlandse pensionado’s: behalve de maatregel van Pechtold hoeven ze dat alles niet meer mee te maken.

  9. Bob

    Na mijn bezoek in Spanje kan ik je voorspellen dat de Euro NIET in rustiger vaarwater komt. In Spanje is het net zo erg als in Griekenland, er wordt alleen minder over gepubliceerd. 25% werkloosheid, dagelijks nieuwe corruptie-onthullingen op alle niveaus van de regering.

    Ik ben benieuwd hoe het in China verder gaat. Ik heb weer een boektip voor je, “The Fat Years”. Het is een soort licht satirische roman over China uit China, met veel feitenmateriaal, en het geeft een goed inzicht in de lokale en internationale situatie van China. En het is gedeeltelijk ook nog een spannend boek.

    http://www.amazon.de/gp/product/0385619189

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.