Cliffhanger

Ongewild heb ik ontelbare bommen op het laatste moment onschadelijk gemaakt zien worden. En U nog veel meer, want U kijkt vaker naar films dan ik; bovendien ben ik sinds jaren een vermijder van alles wat Amerikaans is. En al die Hollywoodrolprenten zijn hetzelfde: de bom zal over 32 seconden exploderen en de dappere held en de mooie vrouw aan zijn zijde staan in uiterste spanning te peinzen hoe ze dat tikkende ding tot rust kunnen brengen. Gelukkig heeft er altijd iemand een zakmes of nagelschaartje bij zich, en dan, ja, in vredesnaam maar het gele kabeltje doorknippen. Meer geluk dan wijsheid misschien, maar de teller blijft staan op 00.00.01! Het paar, het publiek en de rest van de wereld kunnen zich het zweet van het voorhoofd wissen en de handeling kan worden voortgezet.
Nooit wordt er eens een bom onschadelijk gemaakt waarvan de teller op 03.18.36 staat, of op 00.05.42.
Omdat het leven altijd de kunst nabootst zat dat er bij het belastingprobleem van de Verenigde Staten ook niet in en komt de ontspanning pas vannacht, terwijl wij de lege flessen nog even in de bijkeuken zetten, de resterende oliebollen afdekken en met een reeds half volwassen kater naar bed strompelen.
Als het niet gebeurt is morgen de kater veel groter.

6 reacties

Opgeslagen onder Politiek

6 Reacties op “Cliffhanger

  1. Erger, dag economie! Of zouden die Maya’s gelijk krijgen en nemen de nieuwe grootmachten China, Singapore, Korea en Brazilie het heft over? Het valt niet mee als democratische president in een door geloofsgekte en traditionalisme geteisterd Amerika…

  2. De Maya’s hebben zich niet over die nieuwe landen geuit, en als ze het wel hadden gedaan konden we dat ook rustig negeren.
    De economie zal wel doordraaien, maar minder ten gunste van ons. Vanaf morgen zal Amerika, in het ergste geval, ineens een stuk kleiner zijn. Wat een zeepbel! De halfwaardetijd van een moderne wereldmacht is blijkbaar ongeveer een eeuw; tendens dalend.

  3. En hoe moet het nu verder? Miljoenen Amerikaanse miljonairs zullen toch hun tafelzilver moeten verkopen …

  4. @Emigrant: Ja, maar niet aan Europa, dat heeft ook geen geld meer. 😉

  5. Tja, en de Chinezen eten met stokjes …

  6. En Amerikaans tafelzilver is vaak net even te smaakloos voor onze verwende smaak…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s